Διαπραγματεύσεις για ανθρώπους, όχι μόνο για αριθμούς... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Διαπραγματεύσεις για ανθρώπους, όχι μόνο για αριθμούς...

Ενώ το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης έχει στραφεί -και δικαιολογημένα- στις αποκαλύψεις για λίστες με πολιτικά πρόσωπα τα οποία ενδέχεται να εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού, ο Τόμσεν, ο Μαζούχ κι ο Μορς ετοιμάζονται για την τελευταία (;) πράξη του Ελληνικού δράματος.

Είναι θέμα μερικών εικοσιτετραώρων να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για να μπορέσουμε να εισπράξουμε την περίφημη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων με την ελπίδα(;) ότι αυτή μπορεί να δώσει το φιλί της ζωής στη μισοπεθαμένη Ελληνική οικονομία.

Τα δεδομένα ως τώρα κάθε άλλο επιτρέπουν αισιοδοξία. Οι ρυθμίσεις που φαίνεται πώς έχουν «κλειδώσει» για τις συντάξεις και τους μισθούς θα ρίξουν ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο ενός λαού που έχει γονατίσει και θα πλήξουν περαιτέρω μια οικονομία που βουλιάζει χρόνια τώρα στην ύφεση. Η επανάληψη της ίδιας αποτυχημένης συνταγής που εφαρμόζεται από το 2009 ,είναι μάλλον απίθανο να οδηγήσει σε διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που βιώνουμε δυόμιση χρόνια. Ειδικά αν δεν συνοδευτεί από αναπτυξιακά μέτρα.

Ομως ακόμα κι αυτή η νέα «κρεατομηχανή» μισθών και συντάξεων με την ταυτόχρονη φοροεπιδρομή σε εκατομμύρια φορολογούμενους δεν φαίνεται ότι ικανοποιεί τους δανειστές μας, η τουλάχιστον κάποιους από αυτούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τρόικα έρχεται αποφασισμένη να ζητήσει επιπλέον περικοπές.

Ηδη, μάλιστα, ψιθυρίζεται ότι ο επόμενος εκβιασμός θα έχει να κάνει με την καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης που μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή στάση πληρωμών.

Κανένας δεν μπορεί να βεβαιώσει αν ο εκβιασμός που έρχεται είναι «τζούφιος», όπως άλλοι στο παρελθόν, ή πραγματικός. Κανείς όμως δεν μπορεί και να εγγυηθεί πως ακόμα κι αν υποκύψουμε σε αυτόν και πετσοκόψουμε περισσότερο μισθούς και συντάξεις, θα δούμε τα πράγματα να βελτιώνονται.

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι ίσως η πιο καθοριστική για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα. Εκείνοι που θα διαχειριστούν τις συζητήσεις με τους δανειστές μας τις επόμενες μέρες, δεν πρέπει να λησμονήσουν ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο η «σωτηρία της χώρας», γενικώς και αορίστως αλλά η επιβίωση των Ελλήνων. Οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ