Μόντι και Ντράγκι: Όπως λέμε Χερουβείμ και Σεραφείμ! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Μόντι και Ντράγκι: Όπως λέμε Χερουβείμ και Σεραφείμ!

Νομίζω ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τον καλό Θεό της... Ελλάδας και να βρει τρόπο να συμπεριληφθούν στα τάγματα των αγγέλων, δίπλα στα Χερουβείμ και Σεραφείμ οι δύο Μάριο. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Αν η Ελλάδα μείνει, όπως φαίνεται πια ότι θα μείνει στο ευρώ, θα το χρωστά κυρίως στους δύο αυτούς ιταλούς-Άγγελους, που έπεισαν τους γερμανούς ότι "το συμφέρον της ευρωζώνης ισοδυναμεί με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Και όποιος έχει αντίρρηση ας σκεφτεί τι θα τραβούσαμε αν ήταν ακόμη διοικητής της ΕΚΤ ο στριμμένος Τρισέ και πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Μπερλουσκόνι που έτρεχε από όργιο σε όργιο με ανήλικες escort και είχε γίνει η ρόμπα του πλανήτη. Εδώ χτες, ο Ζισκάρ που μας έβαλε στην τότε ΕΟΚ μαζί με τον καγκελάριο Σμιτ, δήλωσε ότι κάναμε λάθος που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη γιατί αυτή η χώρα ανήκει στην Ανατολή και όχι στην Δύση!

Επειδή, αν και άθεος πιστεύω στις συμπτώσεις, έχω την βεβαιότητα ότι ο Θεός της Ελλάδας έστειλε τους δύο αυτούς Ιταλούς στην πιο κρίσιμη συγκυρία για μας, στις πιο κρίσιμες θέσεις. Στην ορθόδοξη εικονογραφία τα Χερουβείμ έχουν την ίδια ακριβώς λειτουργία με το Ιταλικό δίδυμο. Ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης στο περί ουρανίου Ιεραρχίας λέει ότι η εβραϊκή λέξη Χερουβείμ (άντε να τα καταλάβει αυτά ο «Καραισκάκης») ερμηνεύεται στα ελληνικά σαν «πλήθος γνώσεων ή απόσταγμα Σοφίας» και στην ορθόδοξη εικονογραφία ο Χερουβείμ εμφανίζεται ως «πολυόματα» δηλαδή ως αγγελική μορφή περιτριγυρισμένη από πολλά μάτια.

Αυτό το ασώματο τάγμα Ντράγκι και Μόντι είδε εγκαίρως αυτό που δεν είδαν η Μέρκελ και ο Σοιμπλε. Οτι δηλαδή αν η Ευρώπη ανάγκαζε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ θα ξεκινούσε ένα ντόμινο που στο τέλος θα διέλυε και την ίδια την Ευρωζώνη. Χωρίς τον Μόντι και τον Ντράγκι σήμερα δεν θα μιλάγαμε ούτε για επιμήκυνση, ούτε για νέο κούρεμα του χρέους και μάλλον θα μαζεύαμε τις βαλίτσες μας για να φύγουμε από το ευρώ.

Ο Μόντι το είπε χτες καλύτερα από μας στους New York Times: «Ζητάμε από την Ελλάδα να κάνει σε τρία χρόνια όσες μεταρρυθμίσεις δεν έκανε σε τρεις δεκαετίες»! Αναγνωρίζοντας εμμέσως, τις ευθύνες της Ευρώπης η οποία την εποχή της ευημερίας εμπιστευόταν το ελληνικό πολιτικό σύστημα να διαχειριστεί τα χρήματα που έστελναν εν λευκώ στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη Μάριο Ντράγκι Μάριο Μόντι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ