Το «κράτος» της Χρυσής Αυγής... - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Το «κράτος» της Χρυσής Αυγής...

Είδα τις -απολύτως δικαιολογημένες- αντιδράσεις που προκάλεσαν στα πολιτικά κόμματα οι επιχειρήσεις- «σκούπα» βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής σε πανηγύρια της Αττικής και άλλων περιοχών.

Εξοργίστηκα βλέποντας τους μαυροντυμένους με τα βλοσυρά βλέμματα να κάνουν έλεγχο νομιμότητας στους μικροπωλητές και στη συνέχεια να καταστρέφουν την πραμάτεια όσων ήταν παράνομοι. Συμφωνώ απολύτως ότι δεν μπορεί κανένας, ακόμα κι αν είναι βουλευτής, να υποκαθιστά το κράτος. Αλίμονο αν ο καθένας που εντοπίζει μια παρανομία, αναλαμβάνει αυτοβούλως τη δουλειά που κάνει η αστυνομία, το ΣΔΟΕ η οποιαδήποτε άλλη κρατική υπηρεσία .

Όλα αυτά νομίζω ότι είναι και πολύ σωστά και πολύ λογικά. Κι αφού είναι σωστά -θα πει κάποιος- γιατί η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν συναντά την συνολική αποδοκιμασία του κόσμου και την πολιτική της απομόνωση στα ποσοστά του 0,2 και 0,3% που συγκέντρωνε τα προηγούμενα χρόνια; Γιατί σε κάθε νέα δημοσκόπηση εμφανίζεται και πιο ενισχυμένη; Γιατί ακόμα και πολίτες που δεν δηλώνουν ψηφοφόροι της, επιδοκιμάζουν σιωπηλά τις πρακτικές της;

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Η Χρυσή Αυγή απλώς υποκαθιστά την ανυπαρξία του κράτους εκεί που το χρειάζεται ο πολίτης. Με τις «συνοδείες» υπερηλίκων στις τράπεζες. Με την τροφοδοσία οικογενειών που δεν έχουν να φάνε. Με ελέγχους τώρα στα παζάρια . Eλέγχους τους οποίους ζητάνε επί χρόνια οι νόμιμοι μικροπωλητές οι οποίοι πληρώνουν ένα σωρό χρήματα για να πάρουν άδειες.

Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την απελπισία του κόσμου από την ανυπαρξία του κράτους και την αξιοποιεί για να αυξάνει συνεχώς την επιρροή της. Κι όσο κι αν αυτό δεν αρέσει, το κόμμα του κύριου Μιχαλολιάκου θα συνεχίζει να ενισχύεται στο βαθμό που η κοινωνία φτωχαίνει κι άλλο, η ανασφάλεια και η εγκληματικότητα κυριαρχούν, η λαθρομετανάστευση δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, και οι κρατικές αρχές είναι ανύπαρκτες.

Γι αυτό έχουν άδικο και κάνουν τραγικό λάθος όσοι αποδοκιμάζουν επιχειρήσεις όπως ο «Ξένιος Ζευς». Γι αυτό δεν είναι δυνατόν να μειωθούν ακόμα περισσότεροι οι ήδη εξαιρετικά χαμηλές αποδοχές των αστυνομικών και των στρατιωτικών. Γι αυτό ακόμα και μέσα στο ζοφερό σκηνικό που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρχει πολίτης που δεν έχει εξασφαλισμένο ένα πιάτο φαγητό από κάποια κρατική υπηρεσία.

Όποιοι κάνουν πώς δεν τα καταλαβαίνουν όλα αυτά ή εθελοτυφλούν ή απλώς είναι ανόητοι. Κι ας ετοιμαστούν στο μέλλον για τα ακόμα χειρότερα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρυσή Αυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ