Θα τους αφήσουμε να μας ξαναγυρίσουν στον Μεσαίωνα; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Θα τους αφήσουμε να μας ξαναγυρίσουν στον Μεσαίωνα;

Και πάνω που προσπαθούμε να χωνέψουμε τις νέες επερχόμενες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, επιδόματα, ειδικά μισθολόγια κ. λ. π. , να σου η Τρόικα αποφασίζει να στείλει αυτό το περίφημο e- mail για τα εργασιακά θέματα και να μας ξαναφέρει τα πάνω κάτω.

Ζητά και νέες μειώσεις στο εργασιακό κόστος, περαιτέρω διευκολύνσεις στο καθεστώς των απολύσεων, κι άλλη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας , αλλαγές στο ωράριο με 13 ώρες δουλειάς και 11 ανάπαυσης, τέλος στο πενθήμερο και μια σειρά από άλλα μέτρα που θα μας μετατρέψουν σε χώρα φθηνών εργατικών χεριών, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, για να μην πω το... Πακιστάν.

Θα ακολουθήσει με απόλυτη βεβαιότητα το αίτημα για κατάργηση των δώρων και στον ιδιωτικό τομέα και ποιος ξέρει τι άλλο, που κατά την άποψη των κυρίων Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς θα κάνουν την οικονομία πιο ανταγωνιστική και θα προσελκύσουν επενδύσεις .

Το υπουργείο Εργασίας λέει πώς, επί του παρόντος, δεν συζητά νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Δεν αποκλείει όμως αυτό να συμβεί στο μέλλον . Κι όχι στο πολύ μακρινό.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η ενδεχομένη υιοθέτηση όλων αυτών των προτάσεων μπορεί πολύ μακροπρόθεσμα να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο της ανάπτυξης. Αυτό που ξέρω είναι πώς σε μια καθημαγμένη χώρα με 1,5 εκατομμύριο άνεργους, άλλους 500.000 απλήρωτους από τις εργασίες τους και δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να έχουν βάλει λουκέτα στα μαγαζιά τους, μερικές ακόμα «εύκολες» απολύσεις απλώς θα μας βουλιάξουν ακόμα πιο βαθιά στη ύφεση. Αφού, όπως είναι γνωστό, οι απολυμένοι και μάλιστα με χαμηλότερες αποζημιώσεις δεν θα μπορούν να πληρώνουν ούτε τους λογαριασμούς τους, πόσο μάλλον να συμβάλουν στην κατανάλωση.

Ξέρω ακόμα πώς η επέκταση του ωραρίου εργασίας θα οδηγήσει στην μείωση του αριθμού των εργαζομένων που απασχολεί μια επιχείρηση. Άρα, κι άλλοι άνθρωποι στο δρόμο, κι άλλες στρατιές ανέργων...

Οι μέθοδοι που ακολούθησε η Τρόικα ως τώρα είναι δεδομένο ότι αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές. Το e – mail που έστειλε στο υπουργείο Εργασίας φοβάμαι ότι αποδεικνύει πώς συνεχίζει να κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Εκείνη που οδηγεί την Ελλάδα στον απόλυτο πάτο των Ευρωπαϊκών κρατών και τους Έλληνες σε έναν άνευ προηγουμένου εργασιακό Μεσαίωνα . Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα αντισταθούν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ