Το μάθημα του Μπαλοτέλι στην Ανγκελα και τη BILD - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Το μάθημα του Μπαλοτέλι στην Ανγκελα και τη BILD

Τα «λαγωνικά» της BILD που «κατασκόπευαν» τους αντιπάλους της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας ακόμα και μέσα στα ξενοδοχεία τους υποχρεώνονται πλέον να αλλάξουν στόχους. Τα «παντσερ» γυρίζουν με την ουρά στα σκέλια στη χώρα τους αφού ταπεινώθηκαν από την ομάδα της Ιταλίας που προκρίθηκε πανάξια στο τελικό του EURO 2012.

Ο αλαζονικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζαν οι συντάκτες της BILD τα πάντα και τους πάντες μέσα κι έξω από τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας πληρώθηκε με το πλέον κατάλληλο νόμισμα. Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ που έστειλε ο «κατάσκοπος» της εφημερίδας από το ξενοδοχείο που έμενε η ομάδα της Ιταλίας παραμονές του αγώνα με την Γερμανία : « Μένουν σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων παρά το ότι η χώρα τους ταλανίζεται από την οικονομική κρίση. Ξεπέρασα πάρα πολύ εύκολα τους έξι άνδρες ασφαλείας και αν οι Ιταλοί αμυντικοί έχουν την ίδια νοοτροπία θα αποτελέσουν παιχνιδάκι για τα παιδιά του Λεβ».

Τελικά τα παιδιά του Λεβ έφαγαν δυο γκολάκια από τον Μπαλοτέλι, έβαλαν με το ζόρι ένα με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό και υποχρέωσαν την BILD να βγει με τον τίτλο «Wir weinen», δηλαδή... «κλαίμε»!

Η πιο μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ευρώπης με τρία εκατομμύρια καθημερινούς αγοραστές και περίπου 12 εκατομμύρια αναγνώστες, ήπιε το πικρό ποτήρι της ήττας και-το χειρότερο γι΄ αυτήν – είδε να πανηγυρίζουν την ήττα των «πάντσερ» σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Ευρώπης με εξαίρεση τους Γερμανούς και τους λιγοστούς εναπομείναντες φίλους τους.

Όσο κι αν θα υποστηρίξουν κάποιοι ότι το ποδόσφαιρο είναι απλώς ένα παιχνίδι κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, ο τρόπος με τον οποίο πανηγυρίστηκε σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη όχι η Ιταλική νίκη αλλά η Γερμανική ήττα, δείχνει ποια είναι τα συναισθήματα του κόσμου για ένα κράτος που πολλοί λένε ότι επιχειρεί να κατακτήσει με οικονομικά μέσα όσα δεν κατάφερε παλαιότερα να πάρει στα πολεμικά πεδία.

Κι όσο η κυρία Μέρκελ, ο κύριος Σόιμπλε και η BILD επιμένουν να αντιμετωπίζουν τους λαούς με τον υπεροπτικό και προσβλητικό τρόπο που το κάνουν ως τώρα, τόσο περισσότερο θα βλάπτουν την ίδια τους τη χώρα και το λαό της ,με τον οποίο ο λαός μας όπως και όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν απολύτως τίποτα να χωρίσουν.

Το μάθημα που τους έδωσε χθες ο Μπαλοτέλι μπορεί να τους βοηθήσει λιγάκι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ