Για να μην γίνει «πύρρειος» η νίκη της ΝΔ - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Για να μην γίνει «πύρρειος» η νίκη της ΝΔ

Η κυβέρνηση που , εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα σχηματιστεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει ούτε μια μέρα πίστωση χρόνου από τους Έλληνες πολίτες, ακόμα και από εκείνους που επέλεξαν να στηρίξουν την Νέα Δημοκρατία.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να κερδίσει μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη αλλά τα ακόμα πιο δύσκολα αρχίζουν τώρα και γι αυτόν και για την παράταξη του που πιθανότατα επιστρέφει στην διακυβέρνηση της χώρας μετά από περίπου 2,5 χρόνια αλλά κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα.

Δύο είναι τα μεγάλα μέτωπα που θα δοκιμαστεί το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Η οικονομία και η ασφάλεια των πολιτών.

Στον μεν πρώτο μέτωπο, ο κ. Σαμαράς πρέπει πολύ γρήγορα να δείξει ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο που μπορεί να σταματήσει την κατηφόρα και την αυξανόμενη ύφεση. Να πείσει τους εταίρους μας ότι η συνεχιζόμενη λιτότητα στραγγαλίζει κάθε πιθανότητα ανάκαμψης της χώρας και να καταφέρει να εξασφαλίσει πολύτιμες «ανάσες» αναπτυξιακού χαρακτήρα. Να ζητήσει πιεστικά από τους Γερμανούς «φίλους» μας αλλά και συνολικά από τους δανειστές μας να βάλουν κι αυτοί πλάτη, σε μια προσπάθεια που ενδεχομένως είναι η τελευταία για να παραμείνει η χώρα σε Ευρωπαϊκή πορεία.

Στο μέτωπο της ασφάλειας , τα πράγματα δεν είναι λιγότερο δύσκολα. Η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες απαιτεί άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του εφιάλτη της εγκληματικότητας . Ταυτόχρονα , απαιτούνται λύσεις στο μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Ασφάλεια και λαθρομετανάστευση υπήρξαν από τους πυλώνες της προεκλογικής ρητορείας της Νέας Δημοκρατίας και οι απαιτήσεις από τον κόσμο είναι μεγάλες.

Όλα αυτά, ο κ. Σαμαράς πρέπει να είναι προετοιμασμένος να τα κάνει έχοντας απέναντι του μια πολύ ενισχυμένη και καθαρόαιμη αριστερή αντιπολίτευση που είναι βέβαιο πως δεν θα χαρίζει κάστανα. Μια αντιπολίτευση που θα επενδύσει στην αποτυχία της επόμενης κυβέρνησης ενόψει των εκλογών που θα ακολουθήσουν.

Το στοίχημα του προέδρου της ΝΔ είναι πολύ μεγάλο. Και οφείλει γρήγορα να δείξει ότι θέλει και μπορεί να το κερδίσει. Αλλιώς η χθεσινή νίκη του κόμματος του, κινδυνεύει να γίνει «πύρρειος»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ