Βιομήχανος ή... Εμιλιάνο Ζαπάτα ο κ. Δασκαλόπουλος; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Βιομήχανος ή... Εμιλιάνο Ζαπάτα ο κ. Δασκαλόπουλος;

Ομολογώ ότι διάβασα με έκπληξη αλλά και ενδιαφέρον την πρόταση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων όπως διατυπώθηκε από «κύκλους» του, περί της ανάγκης να επιστρέψει ο κατώτερος μισθός στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την νέα δανειακή σύμβαση και πριν επιβληθούν κάποια από τα μέτρα που αυτή προβλέπει.

Το ίδιο ενδιαφέρουσα μου φάνηκε και η παράλληλη πρόταση για την μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων.

Η απορία που μου γεννήθηκε ήταν μάλλον απλή: Αφού οι βιομήχανοι και οι υπόλοιποι μεγαλοεπειχειρηματίες δεν επιθυμούν να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο την ήδη άθλια οικονομική κατάσταση των εργαζομένων τους, δεν μπορούν άραγε με δική τους πρωτοβουλία να μη εφαρμόσουν τον σχετικό νόμο;

Ναι μπορούν, είναι η απάντηση. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ έσπευσε χθες να απευθυνθεί προς τον κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο κάνοντας μια πρόταση που προσωπικά την υιοθετώ απολύτως: «η δανειακή και ο σχετικός νόμος δεν καθιστούν υποχρεωτική τη μείωση του κατώτατου μισθού και των αποδοχών για τις επιχειρήσεις. Επομένως, κανείς δεν εμποδίζει τους εργοδότες να αποδεχθούν την πλήρη και διαρκή μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων.

Ως εκ τούτου αν οι "κύκλοι του ΣΕΒ" επιθυμούν να δείξουν τα φιλεργατικά τους αισθήματα να μην μειώσουν τους κατώτερους μισθούς στις επιχειρήσεις τους και να συμφωνήσουν τη σύναψη η ανανέωση των κλαδικών συμβάσεων για να μην υπάρχει θέμα με τη λήξη ισχύος των προηγούμενων».

Ο κ. Δασκαλόπουλος ο οποίος την επομένη των εκλογών της 6ης Μαίου μας είπε ότι είχε μείνει <<ενθουσιασμένος>> από το αποτέλεσμα τους, δεν μένει παρά να απευθυνθεί στους συναδέλφους του βιομηχάνους και να τους ζητήσει να μην πειράξουν τα μεροκάματα των εργατών τους και τους μισθούς των στελεχών τους. Κι όσοι από αυτούς πρόλαβαν να κάνουν μειώσεις, να φροντίσουν άμεσα για την επιστροφή στο προ της δανειακής σύμβασης καθεστώς.

Με αυτόν τον τρόπο θα μας δείξει ότι εννοεί αυτά που λέει και δεν πετάει εκ του ασφαλούς πυροτεχνήματα για να το παίξει... Εμιλιάνο Ζαπάτα και εκπρόσωπος των Βιομηχάνων ταυτόχρονα! Ιδού η Ρόδος...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ