Μαυρίστε τους κλέφτες! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Μαυρίστε τους κλέφτες!

Η Δημοκρατική Αριστερά έκανε μια ρεαλιστική και κατά τη γνώμη μου, αποτελεσματική πρόταση. Να ελεγχθούν όλοι οι πολιτικοί που «υπηρέτησαν» σε υπουργεία αιχμής και διαχειρίστηκαν κρατικές προμήθειες. Ολοι αυτοί οι πολιτικοί, δηλαδή, που μοίρασαν δημόσιο χρήμα και από τότε οι ίδιοι και οι οικογένειες τους ζουν σαν μεγιστάνες.

Είμαι σίγουρος ότι αν εφαρμοζόταν η πρόταση του Κουβέλη αυτά που έρχονται σήμερα στο φώς της δημοσιότητας, με την υπόθεση Ακη, θα ήταν ένα απλό ορντέβρ σε σχέση με εκείνα που θα αποκαλυφθούν. Αφού είναι κοινό μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια, ειδικά την εποχή της διακυβέρνησης Σημίτη, που συνέπεσε με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έγιναν κανονικές ληστείες με τις οποίες κανείς δεν ασχολήθηκε και κανείς φυσικά συναρμόδιος υπουργός δεν ενοχλήθηκε. Σκεφτείτε πόσα δημόσια έργα έγιναν, πόσες προμήθειες υπογράφτηκαν, πόσες υποθέσεις εκκρεμούν, για να υπολογίσετε τις μίζες που έπεσαν.

Θυμίζω μόνο, ότι το 2004 ο Αλογοσκούφης εκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τον ισολογισμό των Ολυμπιακών, χωρίς ποτέ να ανακοινωθούν αναλυτικά στοιχεία για να δούμε που πήγαν όλες εκείνες οι θηριώδεις υπερβάσεις του "Αθήνα 2004" -υπερβάσεις που βάζουν σε υποψία ακόμα και μαθητή του δημοτικού.

Η μεγάλη πρόκληση με τον Ακη ήταν ότι ενώ όλοι βλέπαμε πώς ζούσε, όλοι ξέραμε τα ακίνητα του, όλοι υποψιαζόμαστε πώς είχε βγάλει τα λεφτά, κανείς δεν έψαχνε. Και κανείς δεν έψαχνε, πρώτον γιατί δεν άφηναν τη Δικαιοσύνη να ψάξει και δεύτερον γιατί προφανώς δεν συνέφερε κανέναν απο τους συνενόχους του να αποκαλυφθεί η αλήθεια!

Σκεφτείτε πόσοι πρώην υπουργοί ζούνε σήμερα σαν πρίγκιπες, πόσα ακίνητα διαθέτουν, πόσες υποχρεώσεις εξυπηρετούν και υπολογίστε πόσα έχουν κλέψει! Σκεφτείτε και κάτι άλλο: ποιά συμβατικά ΜΜΕ που «λυντσάρουν» σήμερα τον Άκη, δεν λένε λέξη για τους (πολιτικούς) συνενόχους του που έχουν κάνει τα ίδια και χειρότερα! Κάντε τους συνειρμούς και θα δείτε τι γλέντι έγινε!

Ο χθεσινός πόλεμος ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για την υπόθεση Ακη και τις συλλογικές κομματικές ευθύνες, μόνον σαν κωμωδία μπορεί να διαβαστεί. Και φυσικά αυτή η υποκρισία εκθέτει ανεπανόρθωτα τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας που είχαν επί τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Είναι ακατανόητο ότι ακόμα και την ύστατη ώρα-που δείχνει και το μέγεθος του αδιεξόδου του δικομματισμού, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να κινητοποιήσουν στοιχειωδώς το ένστικτο αυτοσυντήρησης τους, επιμένοντας στην κοροϊδία.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η προφυλάκιση του Άκη στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου αποτελεί μια δήθεν σκευωρία του κράτους των δικαστών εναντίον της πολιτικής. Λες και ο Ακης είναι ένας αθώος που οδηγήθηκε καταχρηστικά στον Κορυδαλλό για να νοθευτεί η εκλογική διαδικασία. Λες και η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να αντιδρά σύμφωνα με τις σκοπιμότητες του πολιτικού χρόνου. Αν δηλαδή έπιαναν έναν εν ενενεργεία υπουργό να τα έχει αρπάξει, η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να κάνει τα στραβά μάτια για να μην ενοχλήσει τα κόμματα... Και αφού εκλεγεί, να αποκτήσει την βουλευτική ασυλία και μετά γειά σας!

Αυτοί που μιλούν για το δήθεν «κράτος των δικαστών» είναι όλοι αυτοί που έχουν την φωλιά τους λερωμένη και προσπαθούν να απαξιώσουν προκαταβολικά τους δικαστές.

Είναι όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από την κομματική αυθαιρεσία, τα ισχυρά συμφέροντα, έχουν την εύννοια των ΜΜΕ και επιδιώκουν την ατιμωρησία! Είναι όλοι αυτοί που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο σε βάρος της κοινωνίας και τώρα θέλουν να διασωθούν και να ανακυκλωθούν στην νέα εποχή που μοιάζει να ανατέλλει!

Γι' αυτό το στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον των πολιτών, ό,τι και αν ψηφίζουν, είναι να τους μαυρίσουν! Να τους μαυρίσουν μπας και ανοίξει ο δρόμος της συνολικής λογοδοσίας!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ