Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει. - iefimerida.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει.

Επειδή βλέπω ότι τις τελευταίες ημέρες πέφτει πολύς κόσμος από τα σύννεφα, ακούγοντας ή διαβάζοντας τα μέτρα που λαμβάνει το Δημόσιο έναντι των οφειλετών του, αισθάνθηκα την ανάγκη να αποκαταστήσω την ιστορική αλήθεια, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι όλα αυτά περί κατασχέσεων και διώξεων, ισχύουν από το 1974!!!

Και κατασχέσεις μισθών και κατασχέσεις συντάξεων και κατασχέσεις καταθέσεων και κατασχέσεις ακινήτων, προβλέπει το Νομοθετικό Διάταγμα 356 του 1974, αν και ορισμένα από τα χρηματικά όρια που προβλέπει, αναθεωρήθηκαν προκειμένου να προσαρμοστούν στα νεώτερα δεδομένα και αν θυμάμαι καλά η τελευταία παρέμβαση έγινε όταν ψήλωσε ο πήχης προστασίας για μισθούς και συντάξεις στα 1.000 ευρώ.

Και τώρα που αποκαταστάθηκε η ιστορική αλήθεια, ας ξαναγυρίσουμε στην αρχή. Γιατί ενώ όλα αυτά προβλέπονται από το 1974 και το υπουργείο Οικονομικών φροντίζει να μας τα θυμίζει κάθε χρόνο δημοσιοποιώντας το ίδιο και απαράλλαχτο οδηγό ερωτήσεων- απαντήσεων, όλο και πιο πολλοί πέφτουν από τα σύννεφα ή και απορούν με τη... σκληρότητα του Δημοσίου; Γιατί πολύ απλά στη περίπτωση αυτή ή μάλλον ειδικά στη περίπτωση αυτή των οφειλετών του Δημοσίου, επιβεβαιώνεται η διαπίστωση Ελλήνων και ξένων ότι ενώ υπάρχει επαρκέστατη ή ακόμα και δρακόντεια νομοθεσία, απλώς δεν εφαρμόζεται.

Μόλις πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών έκανε το αυτονόητο, δηλαδή μπήκε στη διαδικασία να διασταυρώσει τα στοιχεία των οφειλετών με τα στοιχεία των Ε9 και τι διαπίστωσε ως εκ θαύματος; Ότι δεκάδες κατέχοντες ακίνητη περιουσία χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ είχαν και χρέη προς το Δημόσιο. Ξεπερνώντας την. έκπληξη αλλά και τις μάλλον εκνευριστικές θριαμβολογίες υπουργών και υπηρεσιακών για το δεύτερο αυτονόητο, δηλαδή την εκκίνηση διαδικασιών κατάσχεσης σε όσους δεν προσήλθαν για ρύθμιση των οφειλών τους -κάτι δηλαδή που προβλέπει ο Νόμος- δεν μπορεί κανείς παρά να καταλήξει στο ότι για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πολύ σοφή η ρήση που λέει ότι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υπουργείο Οικονομικών κατασχέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ