Ο Γιούνκερ ψηφίζει Τσίπρα...«δαγκωτό»! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ο Γιούνκερ ψηφίζει Τσίπρα...«δαγκωτό»!

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μια από τις ουκ ολίγες συνεντεύξεις που δίνει το τελευταίο διάστημα, συνέστησε , εμμέσως αλλά σαφέστατα, στους Ελληνες πολίτες , όταν φτάσουν στις κάλπες να προτιμήσουν είτε το ΠΑΣΟΚ είτε τη Νεα Δημοκρατία.

Πώς το διατύπωσε ακριβώς; «Αν ακραία κόμματα -είπε- ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μη μπορούν να σχηματίσουν ένα πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε κι εμείς».

Σαν να μην έφτανε αυτή η άκομψη παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου, ήρθε στο καπάκι, με μια ακόμα συνέντευξηπου δημοσιεύει σήμερα η Die Welt, να επαναφέρει το θέμα του διορισμού Ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμόδιου, όπως είπε, για θέματα οικονομικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας.

Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα ο κ. Γιούνκερ, είναι να μας στείλει και την λίστα των βουλευτών που θα επιθυμούσε να... σταυρώσουμε. Αλλά έχει ακόμα χρόνο μέχρι τις εκλογες..

Σκέφτομαι ότι αν ο κ. Γιούνκερ δεν ήταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί σειρα ετών -δηλαδη ενεργός πολιτικός- θα υπέθετα ότι λειτουργεί ως ενας γραφειοκράτης χαρτογιακάς ο οποίος δεν αντιλαμβανεται πώς τέτοιας μορφής υποδείξεις , φέρνουν συνήθως τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Ειδικά σε έναν λαό ο οποίος είναι πολύ στριμωγμένος, πολύ θυμωμένος και πολύ απελπισμένος.

Στην περίπτωση πάντως που ήθελε να κάνει ένα δωράκι στην Αλέκα και τον Τσίπρα, σίγουρα διάλεξε το καλύτερο...Κι ας αργει ακόμα η γιορτή τους...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ