Κύριε Βουλευτά, ιδού η μούντζα σας - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Κύριε Βουλευτά, ιδού η μούντζα σας

Θέλουν στόχο οι νεολαίοι που παρελαύνουν μουτζώνοντας συλλήβδην τους επισήμους; Ιδού: Ας δώσει ο πρόεδρος της επιτροπής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το όνομα του βουλευτή που έβγαλε 1 εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό.

Ανθρωποφαγικό; Όχι. Απολύτως δίκαιο λεω εγώ.

Το να σπιλώνεις αδιάκριτα και ισοπεδωτικά τον πολιτικό κόσμο, κατ' εμέ είναι φασιστικό.

Το να ξεφτιλίζεις όμως έναν «εθνοπατέρα» που έσπευσε, σαν ποντικός σε καράβι που βουλιάζει, να βγάλει τα ευρουλάκια του έξω, την ώρα που η χώρα κινδύνευε με χρεοκοπία, είναι νομίζω απολύτως δίκαιο και ενδεδειγμένο.

Η «μούντζα» (η ηθική αποδοκιμασία εννοώ) είναι το ένα.

Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να υποστεί και κυρώσεις. Να χάσει τη βουλευτική του έδρα. Πάραυτα. Υποτίθεται ότι εξελέγη για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας του. Όχι τα δικά του. Έκπτωση λοιπόν από το βουλευτικό του αξίωμα και δημόσια διαπόμπευση του.

Τρίτον. Όχι μόνο οφείλουμε να ξέρουμε ποιός είναι αυτός ο βολευτής αλλά να μάθουμε και από που άραγε έβγαλε το ένα εκατομμύριο. Από τις... οικονομίες του; Από την βουλευτική του αποζημίωση; Να μας πει και τη μέθοδο ή να διοριστεί υπουργός Οικονομικών, αφού θα πρόκειται για εξαιρετικά ικανό διαχειριστή. Να «ξετιναχτεί» και το «πόθεν» και το «έσχες» του ιδίου και των συγγενών του μέχρι τετάρτου βαθμού. Εφόσον δεν τα δικαιολογεί, δήμευση της περιουσίας του. Με όρους στενούς νομικούς, έχει δίκαιο ο κ. Νικολούδης, ο πρόεδρος της επιτροπής ξεπλύματος μαύρου χρήματος όταν είπε ότι «το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα». Εδώ μιλάμε όμως για την εξαθλίωση μιας χώρας. Μιλάμε για πολιτικό έγκλημα, όχι για νομική παράβαση.

Αυτός ο βουλευτής (άνδρας ή γυναίκα) υπέπεσε στο βαρύτερο αμάρτημα, το 7ο κατά την ιεράρχηση του Μαχάτμα Γκάντι: «Πολιτική δίχως αρχές». Και πρέπει να αντιμετωπιστεί παραδειγματικά και πρωτίστως από τον ίδιο τον πολιτικό κόσμο. Είναι ενθαρρυντικό ότι κάποιοι βουλευτές, διακομματικά, έσπευσαν να ζητήσουν την αποκάλυψη του βουλευτή. Γιατί γνωρίζουν ότι με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Κύριε Νικολούδη, οφείλετε να κάνετε την υπέρβαση. Δώστε ΤΩΡΑ, το όνομα στη δημοσιότητα. Αλλιώς οφείλει να το κάνει – ως υπεσχέθη – η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ