Fuck off! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Fuck off!

«Είμαστε και γ@μ@@@@οι και δαρμένοι» είπε στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, κορυφαίος υπουργός, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Έχω και καλύτερη ατάκα όμως.

«Fuck off!» είπε αγανακτισμένος (χαμηλόβαθμος) τροικανός στα μούτρα γενικών γραμματέων υπουργείων. Τι έπαθε; Απλώς είδε ότι τον κοροϊδεύουν. Όταν ανέλυε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κάποιος έξυπνος μανδαρίνος τον πήρε για κουτόφραγκο και άρχισε να υπόσχεται ότι θα κατεβάσουμε το τάδε κονδύλι στα 5 δις. Ανοιξε το κομπιουτεράκι του ο τροϊκανός, είδε ότι δεν βγαίνει μαθηματικά. «Μα πως θα το κάνετε αφού δεν βγαίνει!». «Θα το κάνουμε» απάντησε εκείνος όλο αυτοπεποίθηση». «Μα δεν βγαίνει. Άρα πρέπει να κάνετε άλλο βήμα» επέμεινε ο τροϊκανός υπάλληλος. «Αποκλείεται θα έχει πολιτικό κόστος» το ξέκοψε ο γενικός γραμματέας. Εκεί ήρθε η έκρηξη: «Μα πόσο πιά είναι το πολιτικό κόστος; Fuck off!» είπε και πέταξε τα χαρτιά του. Θέλετε και άλλο περιστατικό; Πρόσφατα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πέρασε ένα χαρτί. Έπρεπε να πληρωθούν 160 άτομα του Υπουργείου Εσωτερικών για συμμετοχή σε επιτροπές. Κόστος; 20 ευρώ ανά ώρα. Όχι και άσχημα. Όμως όχι αρκετά, σύμφωνα με γυναίκα κυβερνητική αξιωματούχο φιλεργατικών συναισθημάτων ως φαίνεται, η οποία... απαίτησε να προσμετρηθούν οι ώρες της επιτροπής προς... 35 ευρώ!

Θέλετε κι άλλο; Οι τροϊκανοί, πήραν τα reports από τα όσα – υποτίθεται – έπρεπε να έχουν γίνει από την κυβέρνηση. Το 90% ήταν κόκκινα. Το ένα δεν ξεκίνησε καν, το άλλο σκόνταψε κάπου, το τρίτο εκκρεμεί...

Αυτά συμβαίνουν στην χρεωκοπημένη Ελλάδα του σήμερα. Και τώρα κλαίμε σαν τις χήρες: «Μας κόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τη μετενέργεια». Και αναρωτιέμαι: Ονοματεπώνυμο στις πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχει; Να ξέρουμε ποιοί έκαναν και ποιοί όχι όσα έπρεπε να κάνουν ΠΡΙΝ φτάσουμε στο σημείο οι τροϊκανοί να κόβουν συντάξεις. Γιατί καλή είναι η ανέξοδη κριτική, οι λαϊκιστικές κορώνες και οι ηρωικές (τάχα μου δήθεν) οιμωγές για το ποιός μας πρωτοέσωσε.

Το θέμα είναι να μάθουμε και εμείς τις πολιτικές ευθύνες. Με ονοματεπώνυμο. Ποιός δεν έκλεισε οργανισμούς άχρηστους, ποιός έκανε προσλήψεις εν μέσω κρίσης, ποιός μας έφτασε μέχρι εδώ. Μέχρι να τα μάθουμε, «fuck off»!!!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ