Μια κυβέρνηση, ζητά Καρανίκες! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Μια κυβέρνηση, ζητά Καρανίκες!

Αν ζούσε ο Πιραντέλο, θα ήταν ο μόνος κατάλληλος να περιγράψει και να ψυχαναλύσει τον βίο και την πολιτεία τούτης εδώ της κυβέρνησης...

Μόνο με την βοήθεια της λογικής του... παραλόγου μπορεί κανείς να προσεγγίσει τα σχέδια και τους στόχους (αν υποτεθεί ότι υπάρχουν...) αυτού του θιάσου που τους τελευταίους 20 μήνες αυτοσχεδιάζει και και ζητά συγγραφέα να τους γράψει ένα “έργο”, έστω και ως άλλοθι.

Ο γυμνός βασιλιάς Αλέξης, όχι μόνο δεν αισχύνεται για τις αυταπάτες του, αλλά επαίρεται κι' όλας γι' αυτές. Του πήρε επτά μήνες για να καταλάβει ότι ο... “ουάου!” τσαρλατάνος Βαρουφάκης οδηγούσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση (κι' αυτό, είναι το λιγότερο...) αλλά και ολόκληρη την χώρα στον καταποντισμό, πριν τον χαρακτηρίσει “ανόητο”-έναν ανόητος, όμως, που ακολουθούσε κατά γράμμα τις πρωθυπουργικές ονειρώξεις ότι “θ' αλλάξει την Ευρώπη”, και θα αναγκάσει την Μέρκελ να μάθει... τσάμικο!

Συνήλθε ο πρωθυπουργός μας; Όχι βέβαια! Συνεχίσει ν' αρμενίζει στις αυταπάτες του. Διατηρεί στον θίασό του υπουργούς που την ώρα κατά την οποία ο ίδιος πανηγυρίζει την συμφωνία με τους Κινέζους για το λιμάνι του Πειραιά, αυτοί βγάζουν... πολεμικά ανακοινωθέντα ότι όσο αυτοί είναι υπουργοί, το λιμάνι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, και δεν πάει να περνάει νόμους η Βουλή...Και κάποιους άλλους, οι οποίοι “ανακάλυψαν” ότι το Ελληνικό είναι ένας... απέραντος αρχαιολογικός χώρος, με το πού ολοκληρώθηκε η συμφωνία ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησής του!

Ο γραφικός Κατρούγκαλος, αυτός που σκιζόταν ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμιά σύνταξη και... επέπεσε στους συνταξιούχους ως σύννεφο ακρίδων, μας είπε τις προάλλες ότι με την εθνική σύνταξη των...384 ευρώ, δεν θα υπάρχει πλέον φτωχός Έλληνας! Ναι, ναι, ο ίδιος Κατρούγκαλος ο οποίος όταν ο Στέφανος Μάνος πρότεινε ένα εθνικό συνταξιοδοτικό σύστημα με εγγυημένη κατώτατη εθνική σύνταξη στα 700 ευρώ, τον κατηγόρησε ως... “ανάλγητο νεοφιλελεύθερο”!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αποφάσισε να προσλάβει στο δημόσιο φέτος, τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το...1998! Φέτος, που οι περισσότεροι και περισσότερες από αυτούς είναι πλέον μεσήλικες, και μάλλον κάνουν σχέδια για το πώς μπορούν να βολευτούν με κάποια πρόωρη σύνταξη! Πολύδωρα ζεις, εσύ τους... οδηγείς!

Ο Τσακαλώτος, αισθάνεται αισιόδοξος για την επερχόμενη τρίτη αξιολόγηση (που, αν δεν κάνω λάθος, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί... πέρσι τον Οκτώβριο!) και την υποτιθέμενη έναρξη της συζήτησης για την ¨ρύθμιση” του χρέους, κουνώντας περιχαρής το “χαρτί” του πλεονάσματος το οποίο πέτυχε ως... θαύμα την ώρα που τα δημόσια έσοδα σημειώνουν ανησυχητική υστέρηση και οι απλήρωτες φορολογικές υποχρεώσεις των καθημαγμένων Ελλήνων αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό. Φυσικά, δεν πρόκειται περί “θαύματος”, απλώς το δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών (μετά τα δημόσια νοσοκομεία που υπολειτουργούν, τώρα το γκουβέρνο μελετά και την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων!),ακόμη και οι όποιες υγιείς επιχειρήσεις κινδυνεύουν με φαλιμέντο, αλλά... τι σημασία έχουν αυτά; Αρκεί που ο Τσακαλώτος επαίρεται για το “πλεόνασμα” του!

Ο... καναλάρχης υπουργός κ. Παπάς, μέσα στο φόρτο εργασίας του να... στήσει όσο πιο αδιαφανώς και ύποπτα γίνεται τον “διαγωνισμό” για τις τηλεοπτικές άδειες, βρήκε ο τάλας τον χρόνο να διαβεβαιώσει το πόπολο, ότι “ο αριστερός, δεν θα πρέπει ν' ανησυχεί μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ μετατραπεί σε ΠΑΣΟΚ!”- και ο κομματικός μηχανισμός, τον άφησε κακόβουλα και υπονομευτικά να εκτεθεί, καθώς δεν φρόντισε να του πει ότι το... μισό κυβερνητικό-πολιτικό προσωπικό της “πρώτης φορά αριστεράς...”, όχι μόνο προέρχεται.. από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνεχίζει να εμφορείται από τις ίδιες πελατειακές “αρχές” που συνέβαλλαν στην απαξίωση του άλλοτε κραταιού Κινήματος!

Καλά, θα αναρωτηθεί κάποιος, και όλο αυτό το κυβερνητικό σούργελο δεν το βλέπει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας; Φυσικά και το βλέπει! Γι' αυτό και αποφάσισε να πάρει άμεσα και δραστικά μέτρα “ελέγχου και συντονισμού του κυβερνητικού έργου”! Μόνο που, ο φουκαράς, παραζαλισμένος από τις “αυταπάτες” και τις αλλεπάλληλες “νίκες” του, λησμόνησε ότι (και κατά το Σύνταγμα-που θέλει ν' αλλάξει με δημοψηφίσματα στις γειτονιές και τις ρούγες...) αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, και σκέπτεται να αναθέσει τον “παρεμπίπτοντα” αυτόν άχαρο ρόλο, σε ... ειδική επιτροπή που θ' απαρτίζεται από “πολιτικά στελέχη”! Κάτι σαν... κομισάριους και γκαουλάϊντερ, δηλαδή...

Τι, νομίσατε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μόνο ένας Καρανίκας;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οικονομοπουλος ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ άρθρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ