Ελλάδα-Σκόπια σημειώσατε 1! Αλλά στο τσιγάρο... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ελλάδα-Σκόπια σημειώσατε 1! Αλλά στο τσιγάρο...

Πριν από λίγες μέρες στα γειτονικά Σκόπια η αγορανομία αποφάσισε να κλείσει για δύο εβδομάδες το καφενείο της Βουλής επειδή διαπίστωσε ότι οι βουλευτές κάπνιζαν παραβιάζοντας την νομοθεσία που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει. Επιβλήθηκε μάλιστα και πρόστιμο ύψους περίπου 5.000 ευρώ.
Στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - όπου τα Σκόπια δεν είναι μέλος- τα τελευταία δυο - τρία χρόνια βαρέθηκα να ακούω υπουργούς Υγείας να διαλαλούν την αντικαπνιστική πραμάτεια τους. Το αποτέλεσμα ως τώρα, είναι μια τρύπα στο νερό.

Στον ιδιωτικό τομέα κι αν εξαιρέσουμε τις πολύ μεγάλες εταιρίες όπου υπάρχει μια σχετική τάξη, όλα εξαρτώνται από το αφεντικό. Αν ο ίδιος είναι καπνιστής τότε δεν υπάρχουν απαγορεύσεις παρά μόνο στα χαρτιά. Και οι ατυχείς που δεν είναι καπνιστές απλώς υπομένουν. Κι αν πουν και καμιά κουβέντα τα ακούνε κι από πάνω. Στους δημόσιους χώρους τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα.

Εκεί όμως που επικρατεί το απόλυτο ξεσάλωμα είναι στα μαγαζιά με τραπεζάκια. Ταβέρνες, εστιατόρια, μπαράκια, καφετέριες έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις απαγορεύσεις. Η επιτήρηση από την κατά τόπους δημοτική αστυνομία έχει πλέον ατονήσει και τα «παράθυρα» που άνοιξαν με τον τελευταίο νόμο έχουν γίνει τεράστιες πύλες για τους καπνιστές.

Στα Σκόπια που κάποιοι στη χώρα μας επιμένουν να τα αποκαλούν υποτιμητικά «κρατίδιο», φαίνεται πως υπάρχουν νόμοι για να εφαρμόζονται. Στη δική μας χώρα, νόμος είναι το δίκιο του καπνιστή! Οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε να κουρεύονται...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ