Μαζέψτε το «χαράτσι» τώρα... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Μαζέψτε το «χαράτσι» τώρα...

Αυτή η ιστορία με το ειδικό τέλος ακινήτων που αποφασίστηκε στο γόνατο, ανακοινώθηκε στο γόνατο και υλοποιείται στο γόνατο είναι πλέον προφανές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν το 20% των λογαριασμών της ΔΕΗ που έχουν αποσταλεί μέχρι τώρα και έχουν λήξει παραμένουν απλήρωτοι, σημαίνει πώς πολύ σύντομα δεκάδες χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες θα κινδυνέψουν να βρεθούν μέσα στο καταχείμωνο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα επιτρέψει οποιαδήποτε κυβέρνηση να βρεθεί σε τόσο τραγική θέση το 20% του πληθυσμού μιας χώρας που έτσι κι αλλιώς βιώνει εδώ και δυο χρόνια συνθήκες δύσκολες, μέσα στην αβεβαιότητα για το σήμερα και την αγωνία για το αύριο.

Η απόφαση να «παγώσουν» προσωρινά οι εντολές για διακοπή του ρεύματος σε σπίτια που οι ένοικοι η οι ιδιοκτήτες δεν έχουν πληρώσει, είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Η απόφαση να εξαιρεθούν και οι κοινωνικές ομάδες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα είναι επίσης στη σωστή κατεύθυνση.

Με μεγάλη καθυστέρηση και οι δύο αποφάσεις αλλά πάντως ορθές. Η επόμενη ακόμα πιο λογική απόφαση πρέπει να είναι η απόσυρση της ρύθμισης με την μορφή που έχει σήμερα και η επιδίωξη να καλυφθεί το ποσό άμεσα και αποτελεσματικά με άλλες μεθόδους.

Είτε με ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της προσπάθειας που ήδη γίνεται να εντοπιστεί η φοροδιαφυγή, είτε με την επιβολή τέλους στην αντικειμενικά μεγάλη ακίνητη περιουσία, είτε με ένα συνδυασμό αυτών και άλλων μέτρων που μπορούν να φέρουν ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία χωρίς να προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία σε ανθρώπους που ζουν ήδη σε συνθήκες δυστυχίας. Και πάντως όχι κόβοντας το ρεύμα σε οικογένειες με μικρά παιδιά και υπερήλικες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ