Ο Τσίπρας σε ρόλο... Ντέιβιντ Κόπερφιλντ - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ο Τσίπρας σε ρόλο... Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Κάτι από... διαφήμιση αυτοκινήτων μου θύμισε η εμφάνιση Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ!

Πως αναφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες “μέση κατανάλωση: 4,1 λίτρα/100 χλμ.” που ποτέ κανένας ιδιοκτήτης δεν πέτυχε, αλλά μόνο οι επαγγελματίες δοκιμαστές της εταιρίας, οδηγώντας με... 60χλμ/ώρα, σε κατηφόρα και με ούριο άνεμο; Ε, με την ίδια λογική, ο Τσίπρας προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές του ότι με το ασφαλιστικό΄-φορολογικό που θα ψηφισθεί την Κυριακή...ωφελείται το 90% των ασφαλισμένων, ότι “στην πραγματικότητα” δεν μειώνεται καμιά σύνταξη και μάλιστα προστατεύονται απολύτως όσοι παίρνουν σύνταξη μέχρι 1300 ευρώ, ότι το 60% των νέων ελεύθερων επαγγελματιών ωφελείται τα μέγιστα από την “μεταρρύθμιση”! Πήρε τελείως μεμονωμένες και ειδικές περιπτώσεις που αφορούν σε ελάχιστους, τις... ευλόγησε όπως ο Χριστός τα καρβέλια και τα ψάρια και τις έκανε “συντριπτική πλειοψηφία”!

Φυσικά και δεν πιστεύει τα όσα είπε. Απλώς...“προώθηση προϊόντος” έκανε. Του επίμαχου νομοσχεδίου που ζητά να υπερψηφίσουν μεθαύριο οι απρόθυμοι βουλευτές του. Εσπευσμένα και με διαδικασίες...fast track, για λόγους τακτικής: πρώτον, να έχει να εμφανίσει “ψηφισμένο πακέτο” στο κρίσιμο eurogroup της Δευτέρας (η έκβαση του οποίου δεν μπορεί να προεξοφληθεί...), και δεύτερον, στην περίπτωση πιθανότατης μη θετικής κατάληξης του eurogroup (το ΔΝΤ επιμένει σε νομοθέτηση και των μέτρων-καβάντζα” των 3,6 δισ, και σε παράλληλη δέσμευση των Ευρωπαίων για ρύθμιση του χρέους), να μην αναγκασθεί να φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία την Δευτέρα. Οπότε, απλώς... δεν θα περνούσε.

Τα πρόσωπα στην Κ.Ο., δύσθυμα και επιφυλακτικά. Και το χειροκρότημα στο τέλος της πρωθυπουργικής ομιλίας, από όλους πλην... χλιαρό, σχεδόν εθιμικά τυπικό. Ήξερε το κλίμα που επικρατεί στους βουλευτές για το εκρηκτικό νομοσχέδιο. Γι' αυτό, με τα “επιχειρήματά” του, ήθελε να... κωδικοποιήσει τις δικαιολογίες των βουλευτών του προς τους... εαυτούς τους, την ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας, αλλά και στους αγανακτισμένους ψηφοφόρους τους, που τους παίρνουν με τις... ντομάτες (ιδίως στην επαρχία) όπου τους συναντήσουν. Και παράλληλα, να εμψυχώσει το αριστερό-κομματικό τους φρόνημα. Εξ ου και η σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ, αλλά και της “κεντρώας” (έτσι την χαρακτήρισε τελικά, αφού αρχικά την ανέφερε ως “κεντροαριστερή”) αντιπολίτευσης, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Και ζήτησε χαρακτηριστικά από τους βουλευτές του “να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, γιατί η αντιπολίτευση δεν δέχθηκε να συναινέσει σ' αυτό το “εθνικής σημασίας ζήτημα”. Αφήνοντας, δηλαδή, ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο -απειλή, ότι αν δεν περάσει από την Βουλή, επόμενο βήμα οι εκλογές και η διακύβευση της εξουσίας...

Ο Τσίπρας μίλησε με “στοιχεία” για την επιτυχία της αριστερής διακυβέρνησης. Αναφέρθηκε στην παρά πάσα προσδοκία επίτευξη “πλεονάσματος”, χωρίς βεβαίως να αναφέρει ότι αυτό το πλεόνασμα προέκυψε από την μη κάλυψη των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες, το στέγνωμα της αγοράς, την αύξηση των “λουκέτων”, την υπερφορολόγηση της μικρομεσαίας τάξης (αυτής που, κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι προστατεύει με τα μέτρα...)-ότι δηλαδή ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι όταν επαίρονταν για “πλεονάσματα”! Είχε, μάλιστα και το θράσος να “διαβεβαιώσει” τους βουλευτές του αλλά και την απελπισμένη κοινωνία (λες και οι βουλευτές του αλλά και ο κόσμος ζουν... σ' άλλη χώρα!) ότι “σε λίγες μέρες, επιστρέφουμε στην ανάπτυξη!” Όπως και ο... χαριτωμένος και πάντα χαμογελαστός Κατρούγκαλος, “διαβεβαίωνε” τους Έλληνες ότι αισθάνεται ευτυχής, γιατί με την ασφαλιστική του μεταρρύθμιση “εξασφαλίζει για τους εργαζόμενους που μελλοντικά θα βγουν στην σύνταξη, “αξιοπρεπή διαβίωση!”, με σύνταξη... 530 ευρώ, μετά 40χρονη εργασία!

Να μαντρώσει τους νευρικούς και απρόθυμους βουλευτές του θέλησε ο Τσίπρας. Πράγμα που μάλλον θα καταφέρει. Να περάσει Κυριακή νυχτιάτικα το νομοσχέδιο, να κερδίσει χρόνο (που πάλι δεν θα ξέρει τι να τον κάνει...), και μετά κατά τα... αριστερά στερεότυπα, “βλέποντας και κάνοντας”!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άρθρο οικονομοπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ