Αβοήθητοι, χωρίς ηγεσία, ως πρόβατα επί σφαγή... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Αβοήθητοι, χωρίς ηγεσία, ως πρόβατα επί σφαγή...

Στην Βουλγαρία (χώρα - μέλος της ΕΕ, μην ξεχνάμε...) παραστρατιωτικά αποβράσματα έχουν οργανώσει ομάδες θανάτου εναντίον των προσφύγων που περνάνε από τα σύνορα.

Κι' ένα σμπαραλιασμένο παλιό άρμα μάχης που χρησιμοποιούν, περιπολεί στα νότια σύνορα της χώρας με την Ελλάδα. Κυνηγώντας θύματα...

Στην Αλβανία, ενισχύονται οι φράχτες και πυκνώνουν οι στρατιωτικές περιπολίες στα σύνορα με την Ελλάδα με την συμμετοχή, μάλιστα, Ιταλών καραμπινιέρων, προκειμένου να μην περάσει ούτε ένα προσφυγικό ρουθούνι στην χώρα προερχόμενο από το ελληνικό έδαφος κι' από κει να ξεγλιστρήσει στην Ιταλία και την υπόλοιπη “Ενωμένη Ευρώπη”. Και να σκεφθεί κανείς πως κάμποσα χρόνια πριν, ήταν η Ελλάδα που γέμιζε από Αλβανούς προσφυγομετανάστες...

Στα Σκόπια, την χώρα που με τόσο πάθος “απομονώσαμε” με την... διπλωματία μας, τώρα παίρνονται πρακτικά και αποτελεσματικά μέτρα απομόνωσης της Ελλάδος, Να μην περάσουν εκεί πρόσφυγες “και γεμίσει η χώρα τζιχαντιστές...”.

Μια από τα ίδια στην Σερβία, την Ουγγαρία, την Σλοβενία-με την ενεργό “πρακτική” τεχνική υποστήριξη της Αυστρίας. Η Ελλάδα, περίκλειστη χώρα, καταδικασμένη (με την άφρονα συγκατάθεσή της, προκειμένου να καλοπιάσει τους δανειστές της...) να μετατραπεί σε χώρα-στρατόπεδο προσφύγων. Να γίνει ο “μουντζούρης” που όλοι πασχίζουν να διώξουν από πάνω τους. Για Κύριος οίδε πόσο παρατεταμένο χρονικό διάστημα...

“Άσωτος υιός” εκ παραδόσεως η Τουρκία, ακονίζει τώρα τα μαχαίρια της για να κόψει και να απολαύσει τον μόσχο τον σιτευτό που της ψήνουν οι Ευρωπαίοι, εκόντες- άκοντες. Πολιτικά, οικονομικά, γεωστρατηγικά ανταλλάγματα, όλα στο τραπέζι για την Άγκυρα, για να συγκατανεύσει και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.. Και η Τουρκία, με το που ικανοποιείται το ένα αίτημά της, θέτει κι' ένα ακόμη πιο ακριβό. Μέχρι να της τα ικανοποιήσουν όλα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, και μετά... να μην υλοποιήσει καμιά από τις αντισταθμιστικές “δεσμεύσεις “ της! Εδώ είμαστε να το... λουστούμε κι' αυτό.

Πως το είπε... έμπλεος εθνικής περηφάνιας ο κ. Τσίπρας, μόλις γύρισε από την Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες; “Απομονώθηκαν όλοι εκείνοι που ήθελαν ν' απομονώσουν την Ελλάδα, μονομερείς ενέργειες και κλεισίματα συνόρων δεν είναι ανεκτά, διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες!” Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ... ευχαρίστησε τις χώρες που ύψωσαν κάγκελα στα σύνορά τους και σφράγισαν τον “βαλκανικό διάδρομο” ροής των προσφύγων προς την Ευρώπη, και ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειές τους δεν είναι “μονομερείς”, αλλά σ' εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής!

Πολύ τον... θύμωσε τον κ. Τσίπρα αυτή η δήλωση Τούσκ, και τηλεφωνήθηκε με την νεόκοπη φιλενάδα του, την κ. Μέρκελ, η οποία για να τον ηρεμήσει βγήκε και πήρε αποστάσεις από την τοποθέτηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Για πόσο ίσχυσε αυτή η “διαφοροποίηση” της Γερμανίας; Κάτι λιγότερο από... δύο 24ωρα! Μετά την “επιτυχία” της επίσκεψης Τσίπρα στην Σμύρνη, και την υπογραφή αναβαθμισμένης συμφωνίας επαναπροώθησης των προσφύγων στην Τουρκία με τον Νταβούτογλου, η Άγκυρα βγήκε... την επομένη και ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο, ότι “δεν πρόκειται κατ' ουδένα τρόπο να δεχθεί πίσω πρόσφυγες” που έχουν ΗΔΗ περάσει από την Τουρκία και βρίσκονται στην Ελλάδα (κάποιες πολλές χιλιάδες, δηλαδή...), αλλά η υποχρέωσή της αυτή θα ισχύει για όσους πρόσφυγες περάσουν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΕΕ, στις 18 Μαρτίου! Η νέα αυτή “διευκρίνηση” της Τουρκίας, η οποία ανατρέπει τα όσα η ίδια κατ' αρχήν δέχθηκε στις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες και επιβαρύνει υπερβολικά την ήδη πέραν κάθε ελέγχου κατάσταση στην Ελλάδα, έτυχε της απολύτου εγκρίσεως της... Γερμανίας!

Αντί να “τα πάρει κρανίο” η... φίλη του Τσίπρα κ. Μέρκελ, και να βγει να του πει “τι λες βρε μασκαρά, άλλα μας είπες, για άλλα δεσμεύτηκες!”, έβαλε τον υπουργό της να δηλώσει με σοβαρότητα , πως “το Βερολίνο, συμφωνεί απολύτως μ' αυτή την θέση της Τουρκίας...”!

Και τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση, για ν' αντιμετωπίσει όσο πιο ρεαλιστικά μπορεί μια κατάσταση που με τις προχειρότητες και τις ολιγωρίες της άφησε να εξελιχθεί ανεξέλεγκτα; Μα είναι “απλό”: συνεχίζει τις ίδιες προχειρότητες και τους ερασιτεχνισμούς”! Για να στείλει το μήνυμα στους υπάρχοντες και τους μελλοντικούς πρόσφυγες και μετανάστες ότι “τα σύνορα της Ελλάδας έκλεισαν, κανείς δεν μπορεί πλέον να περάσει στην Ευρώπη...”, επιτρέπει (ναι, αυτό ακριβώς κάνει η άφρων!) να διαδραματίζονται στην χώρα σκηνές φρίκης και απόγνωσης, με χιλιάδες γυναικόπαιδα να πνίγονται στα λασπόνερα στην Ειδομένη κι' άλλους ανοργάνωτους χώρους στοίβαξης ανθρώπινων υπάρξεων! Για να λειτουργήσουν οι εικόνες αυτές (που μεταδίδονται καθημερινά και με εκτεταμένα ρεπορτάζ στα παγκόσμια ΜΜΕ, και εμφανίζουν την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα-σούργελο) ως όπλο αποτροπής νέων προσφυγικών ροών...

Τόσο ανίκανοι, τόσο ανέτοιμοι για ευθύνες, τόσο μοιραίοι κι' άβουλοι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θάνος Οικονομόπουλος άρθρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ