Επιστροφή ολοταχώς στο...α' εξάμηνο του 2015! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Επιστροφή ολοταχώς στο...α' εξάμηνο του 2015!

Ετοιμαζόμαστε για ένα πρώτο εξάμηνο του 2016, πιστή αντιγραφή του αντίστοιχου εξαμήνου του 2015;

Με μια "αξιολόγηση", που είναι ήδη πολλούς μήνες σε εκκρεμότητα, να σέρνεται... από "επιτυχία" σε "επιτυχία", οι δανειστές να αυξάνουν τις πιέσεις και να γίνονται πιο απόλυτοι και απαιτητικοί, η κυβέρνηση να τους απειλεί με “κόκκινες γραμμές” και “επαναστατική ετοιμότητα”, και όλα τα προβλήματα που επιζητούν άμεση λύση, να επιδεινώνονται στο τέλμα τους;

Ήδη οι εταίροι μας σιγοψιθυρίζουν ότι η συνολική αξιολόγηση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του '16, και οργανώνονται ανάλογα. Το ασφαλιστικό και το εργασιακό, τα δυο μεγαλύτερα αγκάθια της διαπραγμάτευσης, μετατέθηκαν από την κυβέρνηση για... ευθετότερο χρόνο, ενώ υποτίθεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του τρίτου μνημονίου, έπρεπε να έχουν κλείσει τον Οκτώβριο- άντε μέχρι τέλους του χρόνου!

Αμ δε! Ο Κατρούγκαλος έκανε μια επιτροπή “σοφών”, έρριξε στην πιάτσα την έκθεσή τους, γράδαρε αντιδράσεις, άρχισε να κάνει (μέσω δηλώσεων και μόνο!) κάποιες “προσαρμογές” και η ψήφιση του “προαπαιτούμενου” ασφαλιστικού, παραπέμφθηκε στις καλένδες-Γενάρη, Φλεβάρη, μπορεί και Μάρτη και βλέπουμε... Οι προβλεπόμενες περικοπές, βέβαια, έχουν ήδη... προκαταβολικά περιληφθεί στον προϋπολογισμό που κατέθεσε για το 2016 η κυβέρνηση, είναι απολύτως βέβαιο ότι τελικά θα γίνουν, αλλά απλώς ο κ. Τσίπρας αναβάλλει το... πικρόν ποτήριον τούτο!

Γιατί να το φέρει και να το περάσει(;) στην Βουλή, με την αντιπολίτευση κάθετα αντίθετη ( ενώ υπερψήφισε το αριστερό μνημόνιο που τις προβλέπει, τον περασμένο Ιούλιο...) και μάλιστα την αξιωματική σε θεσμική και ουσιαστική “μεταβατικότητα” λόγω ανυπαρξίας ηγεσίας και φιάσκων με τις εσωκομματικές εκλογές της για την ανάδειξη Προέδρου; Που πάει να πει σε διάλυση, άρα και “δικαιολογημένη” αδυναμία ουσιαστικής άσκησης των καθηκόντων της; Κι' αν παραστεί ανάγκη (όπως και τον περασμένο Ιούλιο...) κάποια κόμματα με “εθνική ευθύνη” να βάλλουν πλάτη για να περάσει το “αγκάθι”, ποιος εξασφαλίζει ότι η ακέφαλη ΝΔ θα εμφανιζόταν με ενιαία θέση-και ψήφο;

Όσο οι προεδρικές εκλογές στην ΝΔ προβλεπόταν, καλώς (και άνευ...”φιάσκου” και παράπλευρων προβλημάτων) εχόντων των πραγμάτων να έχουν αναδείξει την νέα ηγεσία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, η κυβέρνηση επέμενε ότι θα φέρει το ασφαλιστικό στο Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Κατά μία σατανική σύμπτωση(;), τα πράγματα στο εσωτερικό της ΝΔ εξελίχθηκαν όπως εξελίχθηκαν, και νέα ηγεσία θα υπάρξει μετά τις γιορτές ελπίζοντας ότι θα έχει... αποφύγει και τον σκόπελο του ασφαλιστικό και την ενδεχόμενη ανάγκη να ξαναβάλει “εθνική” πλάτη!

Σιγά μην “τσίμπαγε” ο κ. Τσίπρας στους ελιγμούς της ΝΔ! Βολική καθυστέρηση ,αυτή, για την προεδρική εκλογή (και την υπό“νέα διεύθυνση” δυναμική παρουσία της στην Βουλή...) για να έχει περάσει και το ασφαλιστικό; Κατενάτσιο και η κυβέρνηση στο να το φέρει προς συζήτηση και ψήφιση! Για να μην υπάρχουν “αμέτοχοι”, για να μπορεί να προσδοκά σε “συναινέσεις”-έστω με μισή καρδιά... Και, στο μεταξύ, να έχει την δυνατότητα ο πρωθυπουργός να διατυμπανίζει ότι δίνει “σκληρές μάχες” για να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις “γιατί από αυτές συντηρούνται και παιδιά άνεργα, και εγγόνια...” -αφήνοντας ορθάνοιχτη την “εναλλακτική” να κοπούν... “μόνο” οι επικουρικές! Λες και τον συνταξιούχο τον κόφτει όχι η μείωση του εισοδήματός του, αλλά η πηγή της μείωσης!

Έτσι, λοιπόν, όπως στρώνεται το χαλί μετά τις εκλογές, με τις συμπεριφορές κυβέρνησης αλλά και αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα πρέπει καθόλου ν' αποκλεισθεί το σενάριο ο Τσίπρας να γυρίσει το ρολόι... έξη μήνες πίσω, να καλλιεργεί κλίμα “πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες”, ρίχνοντας τις ευθύνες στους “άλλους” (ντόπιους και ξένους), και την αντιπολίτευση (ιδίως την ΝΔ) να γλυκονανουρίζεται με το τραγουδάκι της “αριστερής παρένθεσης”!

Και για να μην αναφερθούμε στην “στάμνα” που κινδυνεύει με σπάσιμο και κατηγορηθούμε για... αβανταδόροι του Σόϊμπλε, ας συνοψίσουμε με την άλλη ελληνική παροιμία: “μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η... κακή μας μέρα...”!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ