Η αίρεση των οικοφλώρων! - iefimerida.gr
ΠΟΛΗ 

Η αίρεση των οικοφλώρων!

Είναι μια νέα συνομοταξία με ισχυρά γονίδια και ακόμα πιο ισχυρά πορτοφόλια, που θα επιβιώσει της κρίσης, μαζί με τις κατσαρίδες, αφού έχει την οικονομική καβάτζα και νομίζει ότι έχει και τη συνείδησή της καθαρή. Ο οικοφλώρος τις καθημερινές κυκλοφορεί ανάμεσά μας, αλλά δεν τον πιάνει εύκολα το μάτι σου. Μπορεί να πίνει το veggie χυμουδάκι του στο διπλανό τραπέζι στο Κολωνάκι, να κλείνει τον δρόμο με τη τζιπάρα του στα αλάρμ, καθώς κατεβαίνει νωχελικά για να πετάξει σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης ή να ανάβει Jo Mallone- κεράκια ρεσώ στο Σύνταγμα, συμμετέχοντας σε «ακτιβιστικές» Oh- My -God εκδηλώσεις των Atenistas που είναι και hip!

Τις καθημερινές δεν μας πολυενοχλούν οι οικοφλώροι, γιατί απλούστατα δεν συχνάζουμε όλοι στο τρίπτυχο Γλυφάδα-Κολωνάκι-Κηφισιά…Τα Σαββατοκύριακα όμως που εξορμούν στην φύση κάνουν τα νεύρα μας κρόσσια.

Πάς να περπατήσεις σε ένα δάσος και πέφτεις πάνω σε θορυβώδεις οικοφλώρους που έχουν βγει για… trekking! Πώς τους ξεχωρίζεις από τους απλούς περιπατητές-φυσιολάτρες; Ο απλός άνθρωπος φοράει μια φορμίτσα ένα αθλητικό παπουτσάκι, άντε να κρατάει και καμιά ξύλινη βέργα για υποστήριξη στο περπάτημα. Ο οικοφλώρος φοράει όλο τον sport – και πάντα επώνυμο-εξοπλισμό που θα φορούσε κάποιος που θα έκανε ανάβαση στο Έβερεστ. Η θέα του, συνειρμικά, σου φέρνει στο νου εικόνες από εκείνα τα δύσμοιρα παιδάκια που όταν έπαιζε η πιτσιρικαρία μπάλα στις γειτονιές αυτά έσκαγαν μύτη με περιμετώπια, περιβραχιόνια, επιγονατίδες… -τα πάντα κομπλέ- και κάθονταν στον πάγκο.

Ο οικοφλώρος στη φύση βγάζει φωτογραφίες με το i-phone του τα πάντα… Ακόμα και τους ζοχούς. Και καπάκι τους ποστάρει στο blog του, τους twit-άρει, τους ανεβάζει στο Facebook και κινείται παρανοϊκά μες το δάσος, σαν την Αστέρω, με το Blackberry στο προτεταμένο χέρι αναζητώντας σήμα για να δει αν του έκαναν like. Είναι τόσο αλλούτερα πλάσματα οι οικοφλώροι που πρόσφατα ο 4χρονος γιος φίλης μου, ο οποίος αντίκρισε έναν οικοφλώρο στην Πάρνηθα ρώτησε: «μαμά αυτός τι έχει ντυθεί;»

Επίσης συχνά – αν όχι πάντα- ο οικοφλώρος στη φύση συνοδεύεται από σκύλο ράτσας με όνομα γνωστού celebrity και τον φωνάζει διαρκώς τύπου «Paris, μην κατουράς στα πουρνάρια…». Το δε ζωντανό υποφέρει καθώς πριν το αφεντικό του μεταμορφωθεί από απλός φλώρος σε οικοφλώρος η maximum βόλτα που είχε κάνει ήταν από τον καναπέ μέχρι τη θέση του συνοδηγού στο τζιπ και τούμπλαλιν.

Υπάρχει και μια δεύτερη εξίσου ενδιαφέρουσα συνομοταξία που συνδέεται σαν συγκοινωνούν δοχείο με αυτή των οικοφλώρων, καθώς τις χωρίζει μια λεπτή κόκκινη γραμμή. Είναι οι εναλλακτικοί οικο-γόνοι-φλώρων… Κοινώς όλοι αυτοί που έχουν καβάτζα τα λεφτά των ΒΠ γονιών τους, αλλά ξεκίνησαν τη δική τους πράσινη επανάσταση αρχικά τρώγοντας στη Δανάη στα Εξάρχεια και στην πορεία μένοντας σε μονοκατοικίες στην Πλάκα και κάνοντας free camping στην Ανάφη (ή μήπως η Ανάφη είναι πασέ;) και yoga στου Φιλοπάππου. Αυτοί στην φύση ξεχωρίζουν από τους απλούς ανθρώπους γιατί φοράνε παρδαλά ρούχα από τα ταξίδια τους σε Λονδίνο-Βερολίνο και εξωτικούς προορισμούς τύπου Μάλι, για τα οποία ταξίδια συζητούν μεγαλοφώνως καθώς βολτάρουν στο δάσος, πίνοντας μπάφους. Πολύ συχνά θα τους εντοπίσεις από μακριά γιατί θα παίζουν δυνατά μουσική μέσα στη φύση και φυσικά θα ακούσεις κάτι που δεν το ξέρεις αφού τον καλλιτέχνη τον έχουν ανακαλύψει μόνο αυτοί.

Αρκετοί από αυτούς κάνουν και extreme sports τύπου mountain bike και fixed gear bike και ο εξοπλισμός τους θα μπορούσε να ταΐσει άνετα για ένα μήνα μια οικογένεια στο Κερατσίνι. Οι εναλλακτικοί-οικο-γόνοι-φλώρων- πιάνουν εύκολα κουβέντα με όλους τους περαστικούς που απαντούν στις φυσιολατρικές τους εξόδους για να δείξουν ότι είναι open minded και να έχουν κάτι να συζητήσουν το βράδυ στο Κ44. Επίσης έχουν και αυτοί σκυλιά, αλλά όχι ράτσας (άντε βαριά κανένα λυκόσκυλο) τα οποία είναι πιο ευτυχισμένα από αυτά των οικοφλώρων, αλλά δυστυχή γιατί έχουν εναλλακτικά ονόματα τύπου «Μύξα». Πολλούς τέτοιους θα βρεις στον Υμηττό και ειδικά στο Αναψυκτήριο.

Υπάρχουν βέβαια και οι κανονικοί άνθρωποι που απλά πάνε να κάνουν μια βόλτα στη φύση και βλέπουν όλα αυτά και γελάνε και παίρνουν τα (πιο μακρινά) βουνά για να τους αποφύγουν αλλά πλέον οι οικοφλώροι και οι εναλλακτικοί-οικο-γόνοι-φλώρων βρίσκονται παντού. Πάντως μην ανησυχείτε το κυνήγι των οικοφλώρων άνοιξε!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οικολογία φλώρος Υμηττός Πάρνηθα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ