Λίγοι δάσκαλοι, πολλοί αστυνομικοί... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Λίγοι δάσκαλοι, πολλοί αστυνομικοί...

Η δημόσια δήλωση του Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Β.Κουλαϊδή ότι η σχολική χρονιά που έρχεται θα είναι η πιο δύσκολη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ότι πιο ανησυχητικό έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα. Όταν ένας κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Παιδείας, παραδέχεται πώς τα Δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν φέτος σε συνθήκες δυσκολότερες από εκείνες της μετεμφυλιοπολεμικής Ελλάδας, τότε τα πράγματα είναι μαύρα ...κατάμαυρα...

Μόλις 600 διορισμοί εκπαιδευτικών ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες οι αποχωρήσεις. Και οι κακοπληρωμένοι δάσκαλοι και καθηγητές θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται ακόμα περισσότερο. Μεγάλα κενά και καθυστερήσεις θα υπάρξουν και στη διάθεση των σχολικών βιβλίων. Αρχικά θα παραδοθούν στους μαθητές τα βιβλία με ύλη που θα διδάσκεται στην αρχή της χρονιάς και τα υπόλοιπα- αν όλα πάνε καλά- κατά τη διάρκειά της.

Το ερώτημα που τέθηκε από κάποιους με ποια λογική το κράτος αποφασίζει να προσλάβει μόλις 600 εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα να ανακοινώνει προσλήψεις 1200 ειδικών φρουρών ακούγεται πάρα πολύ λογικό. Πολύ εύκολη φοβάμαι ότι είναι και η απάντηση.

Κάθε κράτος που μειώνει τον αριθμό των δασκάλων σε τόσο μεγάλο βαθμό, κάθε κράτος που ρίχνει ακόμα περισσότερο τις ήδη χαμηλές αποδοχές τους και που δεν φροντίζει εγκαίρως για τα βιβλία στα σχολεία, είναι μοιραίο να χρειάζεται πολλούς αστυνομικούς. Για πολύ ευνόητους λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται. Κι αν συνεχίσει να πορεύεται στην ίδια λογική, θα χρειάζεται δυστυχώς όλο και περισσότερους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ