Σ'-άλλο-νοίκι - iefimerida.gr

Σ'-άλλο-νοίκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισθάνομαι σαν ανατολικογερμανός αυτές τις περίεργες μέρες. Η πόλη μου φαίνεται άσχημη, κοιτάζω τις πολυκατοικίες στην Κασσάνδρου και μου έρχεται να τις κατεδαφίσω, δεν μπορώ να υποφέρω τόση ασχήμια.

Κοιτάζω στα ράφια των σουπερμαρκετ για τυχόν ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, αφού κάθε μέρα μαθαίνεις ότι διάφοροι προμηθευτές έχουν όλο και μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν στοκάρω τίποτα, γιατί από την μια θα ήταν γελοίο, ενώ η κλασσική αισιόδοξη πτυχή του χαρακτήρα μου λέει ότι κάποια στιγμή σύντομα θα εμφανισθεί ο καλός - πρώην κακός- του παραμυθιού και θα καθαρίσει την μπουγάδα.

Έτσι όπως το χω στο μυαλό μου, δηλαδή, ο πρώην κακός γείτονας η Δυτική Γερμανία-Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας απορροφήσει και θα μας οδηγήσει στην γη της ανάπτυξης, των εκβιομηχάνισης και των υποδομών, αρκεί να στερηθούμε κάποιες από τις ανέσεις μας.

Θα πιω σ’ αυτό… μόνο που δεν έχουμε 1989 και επιπλέον, εδώ δεν ζούνε ανατολικογερμανοί αλλά γνήσιοι ελληνάρες, που ακόμα και τώρα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται και επιμένουν να πληρώνουν στο beach bar, αντί να πάνε να κάτσουν δίπλα στην μη οριοθετημένη από ξαπλώστρες αμμουδιά, τρία ευρώ την ξαπλώστρα και τέσσερα ευρώ τον φρέντο καπουτσίνο, διαβάζοντας τα νέα των εγχώριου σταρ σύστεμ. Και τη Δευτέρα με τη επιστροφή πάνε στη ΔΕΗ για ρύθμιση του απλήρωτου λογαριασμού ρεύματος.

Η μόνη μουσική που μου ταιριάζει σ αυτό το περίεργο καλοκαίρι είναι αυτή των Manicure -οι νέοι Motorama είναι και αυτοί από την Ρωσία- και ίσως με τον post punk ήχο σε κάνουν να ξεχαστείς. Επιπλέον, διαθέτουν τον δίσκο τους χωρίς χρέωση για download και μπορείς να τον κατεβάσεις ελεύθερα από εδώ:

http://manicuremoscow.ru/MANICURE%20GROW%20UP%20(2011).zip

http://manicuremoscow.ru/

http://soundcloud.com/manicure/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ