«Δεν πληρώνω, δεν εισπράττω, δεν ελέγχω» - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

«Δεν πληρώνω, δεν εισπράττω, δεν ελέγχω»

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες ανακοινώθηκε -ευτυχώς για λίγες ώρες μόνο- πως καταργείται το μέτρο των αποδείξεων από φέτος και θα μπει πλαφόν για επιστροφή μέχρι 300 ευρώ. Με την εξέλιξη αυτή οι επιστροφές φόρου έως 3000 ευρώ που περίμενε ο κόσμος με τη συλλογή των αποδείξεων δεν θα έρχονταν ποτέ. Κάποιοι μάλιστα είπαν πως είχε φτάσει πλέον η ώρα για τη δημιουργία ενός νέου κινήματος, όπως αυτό των διοδίων, με το όνομα «Δεν πληρώνω» στις εφορίες.

Χθες όμως ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής παρέδωσε στον πρωθυπουργό την ετήσια έκθεση του, από την οποία προκύπτει το εξής απίστευτο: Οι εφορίες σε εποχή κρίσης δεν εισπράττουν έσοδα σε ποσοστό από 50% έως και 94%! Ο κ.Ρακιντζής τόνισε μάλιστα πως υπάρχουν εφορίες που δεν έχουν κάνει ούτε έναν οικονομικό έλεγχο για ολόκληρο το 2009, ενώ επιτρέπουν εδώ και 15 χρόνια να κυκλοφορούν περίπου 115.000 αυτοκίνητα, για τα οποία κανείς δεν έχει πληρώσει ποτέ φόρο!

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως οι περισσότερες ΔΟΥ είναι σύμμαχοι των φορολογουμένων, καθώς όπως αποδεικνύεται «δεν εισπράττουν» και οι πολίτες χαίρονται αφού δεν θέλουν να πληρώσουν. Το ζητούμενο τώρα είναι πως, αλλά και πότε θα αντιδράσει η κυβέρνηση - αφού δεν έχει δείξει και τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά - , στο «εθνικό ζήτημα» της διαφθοράς και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ή μάλλον ... του χαμένου χρήματος από τις εφορίες. Αν κρίνω από την αντίδραση που είχε στο ζήτημα των διοδίων και το κίνημα «Δεν πληρώνω», μάλλον θα χάσει ένα ακόμα στοίχημα, αλλά κυρίως θα έχει χάσει για μία ακόμα φορά την αξιοπιστία της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ