Βουλγαρία: Παραβάσεις των δημοσίων συμβάσεων από τις τρεις εταιρείες διανομής ενέργειας εντόπισε η Υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Παραβάσεις των δημοσίων συμβάσεων από τις τρεις εταιρείες διανομής ενέργειας εντόπισε η Υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης

Παραβάσεις των δημοσίων συμβάσεων από τις τρεις εταιρείες διανομής ενέργειας στη χώρα, εντόπισε, στη διάρκεια του ελέγχου που διενήργησε σε αυτές, η Υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης της Βουλγαρίας (PFIA).Πρόκειται για τις εταιρείες Energo Pro Mrezhi, EVN Bulgaria Elektrorazpredelenie και CEZ Razpredelenie Bulgaria. Όπως ανακοινώθηκε, οι κύριες παραβάσεις σχετίζονται με αδιαφανείς διαδικασίες στη διαδικασία σύναψης των δημόσιων συμβάσεων.

Στην εταιρεία Energo Pro Mrezhi, οι επιθεωρητές εντόπισαν αδυναμία διεξαγωγής των διαδικασιών δημόσιας σύμβασης την περίοδο 2011-2012 για δέκα συμβόλαια αξίας 35,5 εκατομμυρίων λέβα (περίπου 17 εκ. ευρώ). Η εταιρεία ανέλαβε τέσσερις δημόσιες συμβάσεις, ύψους 1,79 εκ. λέβα, με την πλέον ελάχιστη διαφανή διαδικασία, τονίζεται στην ανακοίνωση της PFIA.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της PFIA, η εταιρεία EVN Bulgaria Elektrorazpredelenie, προχώρησε σε παραβάσεις δημοσίων συμβάσεων την περίοδο 2011-2012 - ύψους 329.000 λέβα - και σύναψε συμβόλαιο, χωρίς να προηγηθεί αντίστοιχη διαφανής διαδικασία με την EVN στην Αυστρία για να παρέχει υπηρεσίες, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στην CEZ Razpredelenie Bulgaria,οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι το 2011 η εταιρεία απέτυχε να διεξάγει διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων για τρία συμβόλαια ύψους 353.000 λέβα και το 2011 σύναψε συμβόλαιο με την CEZ Bulgaria για την παροχή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς να προηγηθούν διαδικασίες δημόσιων συμβάσεων. Ως αποτέλεσμα, στην CEZ Bulgaria καταβλήθηκαν 54 εκατ. λέβα για τις υπηρεσίες.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ