Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ σπείρα που απέσπασε 200.000 ευρώ από επιχειρηματία εκβιάζοντάς τον - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ σπείρα που απέσπασε 200.000 ευρώ από επιχειρηματία εκβιάζοντάς τον

Σπείρα που εκβίαζε επιχειρηματία, από τον οποίο ζήτησε και πήρε 200.000 ευρώ, εξαρθρώθηκε από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χθες το απόγευμα, συνελήφθησαν μία 52χρονη, ένας 68χρονος και ένας 49χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, απάτη και σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, η 52χρονη κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, μετά από καταγγελία του επιχειρηματία, ο οποίος ανέφερε ότι στις αρχές Μαρτίου παρουσιάστηκε στο γραφείο του ο 49χρονος και ισχυρίστηκε ότι έχει τη δυνατότητα να μεσολαβήσει, ώστε να αποτραπεί έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. για καταγγελία, η οποία, όπως επικαλέστηκε, υπάρχει σε βάρος του.

Περί τα τέλη Μαρτίου, μετά από επίμονες προσπάθειες του 49χρονου, ο επιχειρηματίας πείστηκε για την αλήθεια των ισχυρισμών του και δέχτηκε να συναντήσει την 52χρονη και τον 68χρονο, που εμφανίστηκαν ως συνεργάτες του 49χρονου και «επιβεβαίωσαν» την ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του.

Με την απειλή αυτή απαίτησαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν σε «γνωστούς» τους υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε, ώστε να μην προχωρήσουν οι έρευνες. Μετά από διαδοχικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, το αρχικό ποσό διαμορφώθηκε στις 200.000 ευρώ και ορίστηκε συνάντηση για την καταβολή του χτες.

Την ώρα της παραλαβής των χρημάτων, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν στην περιοχή της Πολιτείας η 52χρονη και ο 68χρονος, ενώ σε άλλη περιοχή της Αθήνας συνελήφθη και ο 49χρονος συνεργός τους.

Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 68χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις τραπεζικών και οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία, υπεύθυνες δηλώσεις περί οικονομικών συναλλαγών, φωτοαντίγραφα και πρωτότυπες τραπεζικές επιταγές και συναλλαγματικές με στοιχεία διαφορετικών ατόμων. Επίσης, φωτοαντίγραφα αστυνομικών δελτίων ταυτοτήτων και σημειώσεις με χρηματικά ποσά φυσικών προσώπων και εταιρειών, δύο εκτυπώσεις αναζήτησης μητρώου υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και φωτοαντίγραφο πρόσκλησης από το Σ.Δ.Ο.Ε. για προσκόμιση Βιβλίων - Στοιχείων που αφορούσε άλλον επιχειρηματία.

Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ στο σπίτι της ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εννέα κροτίδες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή ή εμπλοκή δημοσίου υπαλλήλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ