Στις 14 Απριλίου οι εκλογές στη Βενεζουέλα - Υποψήφιοι οι Καπρίλες και Μαδούρο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στις 14 Απριλίου οι εκλογές στη Βενεζουέλα - Υποψήφιοι οι Καπρίλες και Μαδούρο

Στο Καράκας η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία διενέργειας των προεδρικών εκλογών, μετά από τον θάνατο σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο τέλος διετούς μάχης με τον καρκίνο τού (επί 14ετίαν) προέδρου Ούγκο Τσάβες.

Η ημερομηνία αυτή τηρεί την διορία του ενός μηνός από τον θάνατο εν ενεργεία προέδρου, όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα της Βενεζουέλας: έτσι, οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν την 14η Απριλίου.

Υποψήφοι οι Καπρίλες και Μαδούρο

Ο κεντρώος Ενρίκε Καπρίλες θα λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές. Τούτο ανακοίνωσε στο Καράκας το στενό περιβάλλον του υποψήφιου πρόεδρου. Ο Καπρίλες θα τεθεί αντιμέτωπος του προεδρεύοντος, πλέον, Νίκολας Μαδούρο ο οποίος είναι ο χρισθείς δελφίνος από τον ίδιο τον Ούγκο Τσάβες.

Οι πλέον προσφατες δημοσκοπήσεις έχουν προβλέψει, όλες, την εκλογική επικράτηση του Νίκολας Μαδούρο. Ο Τσάβες άσκησε προεδρικά καθήκοντα 14 συναπτά έτη.

Την Τρίτη, σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Καράκας λόγω οξείας ανεπάρκειας στο αναπνευστικό σύστημα έχασε την διετή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ