Ορίστηκαν οι επιτροπές για την ενοποίηση Εθνικής - Eurobank - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Ορίστηκαν οι επιτροπές για την ενοποίηση Εθνικής - Eurobank

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες ενοποίησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με την Τράπεζα Eurobank Ergasias, καθώς και των θυγατρικών τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης ποσοστού 84,35% της δεύτερης από την πρώτη.

Στόχος της στρατηγικής απόφασης της ενοποίησης Εθνικής Τράπεζας και Eurobank είναι να τεθούν οι βάσεις προκειμένου το ενιαίο σχήμα να πετύχει την επαρκή και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίησή του, την ενίσχυση της ρευστότητας, τον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους, τη συγκράτηση των επισφαλειών και την επίτευξη σημαντικών συνεργειών ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ σε όρους καθαρής παρούσας αξίας.

Για τον αποτελεσματικό συντονισμό αυτής της σημαντικής διαδικασίας ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή Ενοποίησης και Γραφείο Ενοποίησης Ομίλου.

H Συντονιστική Επιτροπή Ενοποίησης έχει την ευθύνη της καθοδήγησης του έργου της ενοποίησης. Ορίζει τους κύριους στόχους και τις στρατηγικές για την ενοποίηση των δύο οργανισμών, παρακολουθεί την πρόοδο των σχετικών εργασιών, και λαμβάνει τις κύριες αποφάσεις.

Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ενοποίησης ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μέλη της θα είναι οι: Πέτρος Χριστοδούλου, Μιχάλης Κολακίδης, Δημήτρης Δημόπουλος, Σταύρος Ιωάννου, Φωκίων Καραβίας, Παύλος Μυλωνάς, Δαμιανός Χαραλαμπίδης και Πόλα Χατζησωτηρίου, ενώ στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Ενοποίησης θα συμμετέχουν, επίσης, οι εκπρόσωποι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του monitoring trustee, Χαράλαμπος Μάκκας και Βασίλης Καζάς αντίστοιχα.

Το Γραφείο Ενοποίησης Ομίλου υποστηρίζει το έργο της Συντονιστικής Επιτροπής, και συντονίζει σε καθημερινή βάση τις εργασίες ενοποίησης. Θα παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών των Ομάδων Ενοποίησης που θα λειτουργούν σε κάθε χώρο, θα διαχειρίζεται θέματα για τα οποία απαιτείται συνεργασία δύο ή περισσότερων Ομάδων, και θα αναδεικνύει ζητήματα προς συζήτηση και απόφαση στη Συντονιστική Επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ