Καμπότζη: Διεκόπη η δίκη τριών στελεχών των Ερυθρών Χμερ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καμπότζη: Διεκόπη η δίκη τριών στελεχών των Ερυθρών Χμερ

Η δίκη τριών στελεχών των Ερυθρών Χμερ που δικάζονται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από ειδικό δικαστήριο το οποίο έχει συσταθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, διεκόπη σήμερα καθώς οι καμποτζιανοί διερμηνείς πραγματοποιούν απεργία διαμαρτυρόμενοι για μη καταβληθέντες μισθούς.

Οι καμποτζιανοί διερμηνείς στη δίκη αυτή στην οποία γίνεται μετάφραση στη γλώσσα Χμερ, στ΄αγγλικά και τα γαλλικά, δεν έχουν πληρωθεί από το Νοέμβριο, δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Γιούκο Μαέντα.

Βάσει των κανονισμών του δικαστηρίου, ο ΟΗΕ καταβάλλει τους μισθούς του ξένου προσωπικού στη δίκη, ενώ οι μισθοί των τοπικών υπαλλήλων καταβάλλονται από την κυβέρνηση της Καμπότζης. Ωστόσο, η Καμπότζη υποστηρίζει ότι το μερίδιό της στους μισθούς των τοπικών υπαλλήλων πρέπει να καταβληθεί από δωρητές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καμπότζη Ερυθροί Χμερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ