Κροατία: Διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομίας για το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων στο ναυπηγείο Brodosplit - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: Διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομίας για το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων στο ναυπηγείο Brodosplit

Τη διαβεβαίωση ότι, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο για να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του ναυπηγείου Brodosplit, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας της Κροατίας Ιβάν Βρντόλιακ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του εργατικού συνδικάτου και της διοίκησης του ναυπηγείου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι, η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ατόμων που απασχολούνται στο ναυπηγείο, είναι ένα θέμα που θα ''κλείσει'' πριν από την υπογραφή του συμβολαίου πώλησης του ναυπηγείου στην εταιρεία DIV, στις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Ερωτηθείς πώς η πώληση του ναυπηγείου θα μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχής συναλλαγή, όταν υπάρχουν φήμες για απολύσεις περίπου 1000 ατόμων, ο κ. Βρντόλιακ τόνισε πως η εταιρεία DIV ήταν η μόνη που κατέθεσε προσφορά και πρόσθεσε πως "η πώληση του Brodosplit ήταν η μοναδική επιλογή, διότι η εναλλακτική που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν η εκκαθάριση της εταιρείας".

Στις 20 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ναυπηγείου Brodosplit, ανακοινώνοντας ότι το σχετικό συμβόλαιο θα υπογραφεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κροατία δεσμεύεται να υπογράψει το συμβόλαιο ιδιωτικοποίησης του ναυπηγείου Brodosplit μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013. Η ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου είναι ένας από τους δέκα στόχους, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί στην έκθεση παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο Οκτώβριο, τους οποίους η Κροατία πρέπει να πετύχει πριν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Ιουλίου 2013.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ