Αλεξανδρούπολη:Οκτώ λαθρομετανάστες στον εισαγγελέα Ορεστιάδας για την εξέγερση στο Κέντρο Κράτησης Φυλακίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αλεξανδρούπολη:Οκτώ λαθρομετανάστες στον εισαγγελέα Ορεστιάδας για την εξέγερση στο Κέντρο Κράτησης Φυλακίου

Οκτώ μη νόμιμοι μετανάστες από το Κέντρο Κράτησης Φυλακίου, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα της Ορεστιάδος, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και της αντίστασης κατά της αρχής.

Οι οκτώ λαθρομετανάστες (πέντε υπήκοοι Αλγερίας, δυο Μαρόκου και ένας Ιράκ) συνελήφθησαν από την αστυνομία ως πρωταίτιοι της στάσης κρατουμένων, που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δύο θαλάμους του κέντρου κράτησης Φυλακίου Ορεστιάδος.

Οι κρατούμενοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για την αύξηση του χρόνου κράτησής τους, έως και ένα έτος και να προκαλούν προβλήματα στο προσωπικό το οποίο είναι επιφορτισμένο με την φύλαξή τους.

Ειδικότερα έσπασαν πλακάκια από τα μπάνια, έβγαλαν τούβλα και σίδερα από τις πόρτες και στην συνέχεια τα εκσφενδόνιζαν προς τους φύλακες αστυνομικούς.

Στο σημείο έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστικά οχήματα και μετά από επέμβαση στους δυο θαλάμους συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ως πρωταίτιοι των επεισοδίων. Σημειώνεται πως στους δυο θαλάμους υπήρχαν 60 άτομα, σε σύνολο 250 λαθρομεταναστών που κρατούνται στο Κέντρο, το οποίο έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 350 ατόμων.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά την επιχείρηση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ