Για βοήθεια στην Κύπρο υπό όρους κάνει λόγο το γερμανικό SPD - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Για βοήθεια στην Κύπρο υπό όρους κάνει λόγο το γερμανικό SPD

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα υποστηρίξουν ένα σχέδιο διάσωσης της Κύπρου μόνο αν η Λευκωσία συμφωνήσει να σταθεροποιήσει τις τράπεζές της, μεταξύ άλλων όρων, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο αντίπαλος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. «Η συμφωνία του SPD θα έρθει μόνο υπό ορισμένους όρους», είπε ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος αντιπαρατίθεται με τη Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό «Σπίγκελ».

Πριν από οποιαδήποτε συμφωνία διάσωσης, η Κύπρος θα πρέπει να ενισχύσει «τον εντελώς παραφουσκωμένο τραπεζικό τομέα της» και να κλείσει ορισμένα ιδρύματα, φέρεται να είπε ο Π. Στάινμπρουκ.

Επιπλέον, η κυβέρνηση στη Λευκωσία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ξέπλυμα χρήματος, να εισαγάγει έναν φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και να θέσει τέρμα σε αυτό που ο κ. Στάινμπρουκ αποκάλεσε «φοροντάμπινγκ».

«Η καγκελάριος θα πρέπει να θέσει αυτά τα τέσσερα κριτήρια πολύ γρήγορα», είπε, σύμφωνα πάντα με το «Σπίγκελ». "Η συμφωνία μας θα εξαρτηθεί από την αντίδραση".

Ο Στάινμπρουκ, πρώην υπουργός Οικονομικών, ακολουθεί σκληρή γραμμή απέναντι στη φοροδιαφυγή αφότου επιλέχτηκε ως «υποψήφιος καγκελάριος» του κόμματός του πριν από λίγους μήνες, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ωστόσο, και πολλά μέλη των Συντηρητικών της Μέρκελ είναι επιφυλακτικά ως προς τη χορήγηση βοήθειας στην Κύπρο.

«Δεν θεωρώ πως η Κύπρος είναι συστημική και μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βοηθήσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών, ο βουλευτής Μίχαελ Φουκς, στο «Σπίγκελ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ