Ευρωπαϊκός διαγωνισμός με θέμα «Η θέση των μεταναστών στην Ευρώπη» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός με θέμα «Η θέση των μεταναστών στην Ευρώπη»

Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για τους σπουδαστές των σχολών καλών τεχνών, γραφικών τεχνών και επικοινωνίας, με θέμα «Η θέση των μεταναστών στην Ευρώπη», προκηρύσσει από σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους σπουδαστές των σχολών καλών τεχνών, γραφικών τεχνών και επικοινωνίας από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Κροατία να προβληματιστούν σχετικά με τη συμβολή των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και να δημιουργήσουν έργα τέχνης που θα εκφράζουν τις απόψεις τους για το θέμα και θα αποτυπώνουν το ρόλο που διαδραματίζουν οι μετανάστες στη ζωή μας.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους σπουδαστές ηλικίας άνω των 18 ετών και οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους κλάδους των καλών τεχνών, των γραφικών τεχνών και της επικοινωνίας.

Οι σχολές πρέπει να υποβάλουν τα έργα πριν από τις 21 Ιουνίου του 2013 στις εξής κατηγορίες: Αφίσα, Φωτογραφία και Βίντεο.

Κάθε σχολή μπορεί να παρουσιάσει ένα ή περισσότερα έργα σε μία ή περισσότερες κατηγορίες. Τα έργα κρίνονται σε εθνικό επίπεδο. Δέκα έργα ανά χώρα θα συμπεριληφθούν στον συνοπτικό κατάλογο προεπιλογής και στη συνέχεια θα υποβληθούν στην ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τους 30 υποψηφίους που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση, κατά την οποία θα αναδειχθεί ο ευρωπαίος νικητής σε κάθε κατηγορία. Η κριτική επιτροπή συναπαρτίζεται από επαγγελματίες από το χώρο της επικοινωνίας, των τεχνών και των μέσων ενημέρωσης, καθώς και από εκπροσώπους των κοινοτήτων των μεταναστών.

Οι 30 Ευρωπαίοι υποψήφιοι που θα πάρουν μέρος στους τελικούς θα κληθούν να παρευρεθούν στην τελετή απονομής των βραβείων στις Βρυξέλλες, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει η Επίτροπος, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Σεσίλια Μάλμστρομ. Θα απονεμηθεί επίσης ειδικό έπαθλο με βάση τα αποτελέσματα της δημόσιας ψηφοφορίας.

Οι σχολές, οι σπουδαστές των οποίων θα κερδίσουν τα πρώτα βραβεία στις τρεις κατηγορίες και το πρώτο βραβείο στην ψηφοφορία του κοινού, θα λάβουν βραβείο ύψους 10.000 ευρώ η κάθε μία, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ