Θεσσαλονίκη: Συναντήθηκε ο Τζιτζικώστας με τον Μπουτάρη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Συναντήθηκε ο Τζιτζικώστας με τον Μπουτάρη

Κοινό "βηματισμό" με σημεία αιχμής την ανάπτυξη και την καθημερινότητα του πολίτη σχεδιάζουν για το επόμενο χρονικό διάστημα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όπως δήλωσαν οι ίδιοι μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν στην περιφέρεια. Ο κ.Τζιτζικώστας τόνισε ότι το κοινό σχέδιο θα παρουσιαστεί σύντομα με κύριες αναφορές στον τουρισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα, τη διασυνοριακή συνεργασία και το ΕΣΠΑ. Ειδικά, για το τελευταίο θέμα εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί σε σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

"Δεν ξεκινά απλώς μια νέα σελίδα, αλλά μία νέα εποχή. Μέχρι τώρα η κατάσταση με την ηπιότερη έκφραση ήταν σκοτεινή. Ήταν παντελώς ανύπαρκτη η συνεργασία δήμου - περιφέρειας", είπε ο κ.Μπουτάρης, ενώ για το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης επανέλαβε την τοποθέτηση του ότι η ύπαρξη του δεν έχει κανένα νόημα.

"Από πάντοτε είχαμε κοινά σημεία με τον κ.Τζιτζικώστα, αλλά η επικαλύπτουσα αρχή στην περιφέρεια δεν είναι η ίδια. Αυτή δημιούργησε τα προβλήματα", συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Σχετικά με την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας είπε ότι δεν αποτελεί σημείο τριβής με την περιφέρεια και σημείωσε ότι αύριο ξεκινάει η διαβούλευση για τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής της. Ανέφερε εξάλλου, ότι στον προγραμματισμό του δήμου εντάσσεται και το θέμα της φωταγώγησης των βυζαντινών, ρωμαικών και παλαιοχριστιανικών μνημείων της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ.Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η περιφέρεια τάσσεται υπέρ των πεζοδρομήσεων, των ποδηλατοδρομήσεων και της βιώσιμης κινητικότητας, ωστόσο θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συγκυρία στην πόλη που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο.

"Θα κάνουμε από κοινού με τον δήμο ένα συνολικό συγκοινωνιακό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε το καλύτερο για την κοινωνία", πρόσθεσε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ