Σοβαρά επεισόδια διαδηλωτών-αστυνομίας σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σοβαρά επεισόδια διαδηλωτών-αστυνομίας σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου

Η αστυνομία της Αιγύπτου έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που προσπάθησαν να περάσουν το συρματόπλεγμα που είχε τοποθετηθεί γύρω από το προεδρικό μέγαρο της χώρας στο Κάιρο, όπως μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Nile News δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Στο μεταξύ εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης στην Ισμαϊλίγια, ενώ η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να απωθήσει τους διαδηλωτές, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Νωρίτερα εξάλλου αντίπαλοι του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πυρπόλησαν την έδρα του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πολιτικής πτέρυγας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην ίδια πόλη.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην Αίγυπτο στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομίας, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ