Βεστερβέλε: «Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την Βρετανία ότι είναι καλύτερα στην ΕΕ» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βεστερβέλε: «Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την Βρετανία ότι είναι καλύτερα στην ΕΕ»

Η Πορτογαλία θα επιθυμούσε η Μεγάλη Βρετανία να έχει ενεργό ρόλο ως μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Πέμπτη στη Λισσαβόνα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

«Θα θέλαμε ένα Ηνωμένο Βασίλειο με ενεργό ρόλο στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη και αποφασισμένη, αυτή την Ευρώπη χρειαζόμαστε, να μην είναι αδύναμη ή διαιρεμένη, να βασίζεται στη συμμετοχή», δήλωσε ο Μ. Πάολο Πόρτας.

«Ωστόσο, εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε εσωτερικές συζητήσεις χωρών που σεβόμαστε, με τις οποίες μας συνδέουν πολλά», είπε σε συνέντευξη τύπου με τον γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε ο οποίος επισκέπτεται τη Λισσαβόνα.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, δήλωσε από την πλευρά του ότι η χώρα του θα επιδιώξει να πείσει τους Άγγλους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «το καλύτερο για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη».

Ο Βεστερβέλε πρόσθεσε ότι είναι « σημαντικό να καταλάβουμε ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα στην οποία έχουμε τις παροχές όπως το ενιαίο νόμισμα, αλλά σε αντάλλαγμα έχουμε επίσης καθήκοντα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ