Τέρενς Κουίκ: Καθ' όλα ειρηνική και νόμιμη η διαμαρτυρία των αστυνομικών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Τέρενς Κουίκ: Καθ' όλα ειρηνική και νόμιμη η διαμαρτυρία των αστυνομικών

Τις συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος Αστυνομικών και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση-όνειδος της συγκυβέρνησης, για τη μεταμεσονύχτια μεταφορά λαθρομεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής, που έκτοτε λειτουργούν ως στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «η συγκεκριμένη διαμαρτυρία, καθ' όλα ειρηνική και νόμιμη, εκδηλώθηκε προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος πριν αυτό μετατραπεί σε φυλακή ψυχών, αλλά και αλλά και για να προστατευθεί η εργασιακή ασφάλεια των αστυνομικών υπαλλήλων από ορατούς και αναπόφευκτους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού κρατουμένων σε επισφαλείς εγκαταστάσεις».

«Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι αντί να ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα προκειμένου να επανέλθει η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης στη φυσική της λειτουργία, την παροχή δηλαδή γνώσεων στους υποψήφιους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο Αρχηγός του Σώματος προτιμά να ασκήσει δίωξη εναντίον αστυνομικών υπαλλήλων που το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία, δεν βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας, όπως με διαβεβαίωσαν προσωπικά», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «για το εάν συνειδητοποιεί ότι με τη δίωξη του συνδικαλισμού εν έτει 2013, καταπατάται όχι μόνο το Εργατικό και Διεθνές Δίκαιο αλλά και το άρθρο 23 του Συντάγματος!»

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ