Κόρινθος: Εξιχνιάστηκε ληστεία στο Ξυλόκαστρο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Κόρινθος: Εξιχνιάστηκε ληστεία στο Ξυλόκαστρο

Εξιχνιάστηκε από το αστυνομικό τμήμα Ξυλόκαστρου, η ληστεία σε εργοτάξιο, που σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι, στη Λυγιά Ξυλοκάστρου.

Δράστες είναι τρεις Ρομά, δύο άνδρες 37 και 40 ετών και μία 41χρονη γυναίκα, καθώς και ένας 39χρονος Ρουμάνος, που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα δύο συνεργοί τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, αφού μπήκαν σε εργοτάξιο με την απειλή βίας σε βάρος 41χρονου φύλακα του εργοταξίου, αφαίρεσαν εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρολογικό υλικό, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε οχήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, εντός των ορίων του αυτοφώρου, στο Καμάρι Κορινθίας, οι τρεις άνδρες και στο Ξυλόκαστρο η 41χρονη. Κατά τη σύλληψή τους, ο 37χρονος και ο 40χρονος, προέβαλαν αντίσταση στους αστυνομικούς.

Επιπλέον, κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του εργοταξίου, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

Η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαίρεσαν, αγγίζει τις 42.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται, για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ