Ιταλία: Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων κατηγορεί τον Μόντι για έπαρση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων κατηγορεί τον Μόντι για έπαρση

«Επηρμένο» χαρακτήρισε τον Μάριο Μόντι ο ηθοποιός και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ενώ προχώρησε στην παρουσίαση του προγράμματός του, το οποίο περιλαμβάνει δεκαέξι θέσεις. «Ο Μόντι δρα κατά του συντάγματος, δεν του στερήθηκε η εμπιστοσύνη από το κοινοβούλιο την στέρησε ο ίδιος, όμως, από τον εαυτό του», δήλωσε ο Γκρίλο.

«Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός δεν θέλει να παραδεχθεί ότι κατέστρεψε την οικονομία μας», πρόσθεσε ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρια, ο οποίος προχώρησε και στην παρουσίαση των δεκαέξι βασικών προγραμματικών του θέσεων.

Κύριες προτεραιότητες του σημειώνει ότι αποτελούν η θέσπιση ενός αυστηρού νόμου κατά της διαφθοράς, η κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων, η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μια σειρά μέτρων που αφορούν τους πολιτικούς.

Ο Γκρίλο ζητεί να εξακριβωθεί με ποιο τρόπο οι Ιταλοί πολιτικοί απέκτησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία των τελευταίων είκοσι χρόνων, να θεσπιστεί νόμος που να θεσπίζει το ασυμβίβαστο πολιτικής και επιχειρηματικής δράσης και να περιορισθεί η θητεία βουλευτών και γερουσιαστών, σε δυο το πολύ νομοθετικές περιόδους, συνολικής διάρκειας δέκα ετών.

Το κίνημα του προτείνει επίσης την άμεση αλλαγή οικονομικής πολιτικής και την εγκατάλειψη της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πολιτική δύναμη του Γκρίλο έχει μειωθεί στο 13%. Στις αρχές Δεκεμβρίου συγκέντρωνε το 19% της πρόθεσης ψήφου των ιταλών.

Ο ίδιος ο ηθοποιός επιμένει ότι «δεν θεωρεί έγκυρη ούτε μια από τις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ