Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε και συνεχάρη την παγκόσμια πρωταθλήτρια εθνική υδατοσφαίρισης των νεανίδων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε και συνεχάρη την παγκόσμια πρωταθλήτρια εθνική υδατοσφαίρισης των νεανίδων

Σε μία λιτή τελετή που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδέχθηκε την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων, η οποία πριν λίγες ημέρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ. Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Παπούλιας απένειμε τα εύσημα στις νεαρές αθλήτριες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και τόνισε: «Εσείς είσαστε η εικόνα της Ελλάδας».

Παρών την τελετή ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο α΄ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Κατσαρός, ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, και το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του ΝΟ Βουλιαγμένης, Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα. Επίης το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Μορφέση, καθώς και 10 από τις 13 πολίστριες που αγωνίστηκαν στο Περθ. Απουσίαζαν οι αδελφές Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδη, καθώς και η Χριστίνα Κότσια, οι οποίες έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ όπου σπουδάζουν.

«Μας προσφέρατε μία μεγάλη συγκίνηση σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Λένε ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί, ήρθατε όμως εσείς, τα νιάτα, να δείξετε ότι η Ελλάδα μπορεί. Εσείς είσαστε η άλλη Ελλάδα. Καταφέρατε αυτό που εμείς δεν μπορέσαμε», είπε στις αθλήτριες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος φωτογραφήθηκε μαζί τους.

«Μόνο ο αθλητισμός μπορεί να μας έχει τόσο ψηλά», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ενώ ο Γιώργος Μορφέσης τόνισε ότι «το πόλο είναι εδώ και θα έχει δυναμική συνέχεια. Εχουμε μάθει να ζούμε με τις δυσκολίες. Το μεγάλο μας όνειρο είναι η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς του Ρίο».

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που ψηφίστηκε ως η καλύτερη τερματοφύλακας στο Περθ, επισήμανε ότι «πρέπει να ανεβαίνουμε συνεχώς ψηλότερα» και συμπλήρωσε ότι οι ευθύνες που φέρνει αυτό το μετάλλιο δεν φοβίζει την ίδια και τις συμπαίκτριές της. «Πιστεύω ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια. Ονειρό μας είναι οι Ολυμπιακοί του Ρίο», υπογράμμιε από την πλευρά της η Ελευθερία Πλευρίτου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ