Το ειρωνικό σχόλιο του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών για τον Μπερλουσκόνι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το ειρωνικό σχόλιο του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών για τον Μπερλουσκόνι

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έπλεξε σήμερα το εγκώμιο του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, ο οποίος ανακοίνωσε την επικείμενη παραίτησή του, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του "είναι άξια σεβασμού", ενώ αντιθέτως μίλησε ειρωνικά για τον απολογισμό του προκατόχου του Μόντι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Ο κ. Μόντι και η κυβέρνησή του ξανάδωσαν στην Ιταλία, η οποία είναι ένας σπουδαίος λαός και ένα σπουδαίο έθνος, την ακτινοβολία της και την τιμή της», δήλωσε ο Φαμπιούς στην εκπομπή Le grand jury RTL-Le Figaro-LCI.

«Σε μια δύσκολη στιγμή, αφού εξέφρασε την πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτησή του, θέλω να σημειώσω με τον πλέον σαφή τρόπο, εξ ονόματος της Γαλλίας, ότι η κυβέρνηση Μόντι είναι άξια σεβασμού», συνέχισε ο Φαμπιούς.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2013, ο Φαμπιούς απάντησε κάπως ειρωνικά: «Δεν μου επιτρέπεται να αναμειγνύομαι στις ιταλικές υποθέσεις. Λοιπόν, ο κ. Μπερλουσκόνι --ο απολογισμός του οποίου, όπως όλοι ξέρουν, είναι πανηγυρικός-- γνωστοποίησε τις προθέσεις του. Ο Μάριο Μόντι αντιμετωπίζει κάποιες συνέπειες. Θα γίνουν εκλογές και θα δούμε...».

«Ωστόσο», επέμεινε ο Φαμπιούς, «αυτό που θέλω να πω από την πλευρά της Γαλλίας και της Ευρώπης (είναι ότι) πρέπει να υποκλιθούμε στην κυβέρνηση» Μόντι.

Ο Μόντι ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να παραιτηθεί μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το 2013.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ