ΠΓΔΜ: Δραστική μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΠΓΔΜ: Δραστική μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων

Σε μόλις 44 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην ΠΓΔΜ τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Το ποσό αυτό των άμεσων ξένων επενδύσεων στην ΠΓΔΜ θεωρείται αρκετά χαμηλό και κατατάσσει τη χώρα στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της περιοχής όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2011 οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην ΠΓΔΜ ανήλθαν στα 303 εκατ.ευρώ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Το Συμβούλιο Ξένων Επενδυτών στην ΠΓΔΜ, στους κόλπους του οποίου συμμετέχουν περισσότερες από 100 ξένες επιχειρήσεις, εκτίμησε πως οι μειωμένες άμεσες ξένες επενδύσεις το τρέχον έτος δεν οφείλονται σε διαρθρωτικά προβλήματα της εγχώριας οικονομίας, αλλά στο ρευστό περιβάλλον που επικρατεί γενικότερα, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβάνκοφσκι, θεωρεί υπεύθυνη για τη δραστική μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, επειδή, όπως υποστηρίζει, το SDSM δεν έχει κατορθώσει να διαμορφώσει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την ασφαλή λειτουργία των ξένων επιχειρήσεων και δεν έχει καταφέρει να επιλύσει τα πολλαπλά διαδικαστικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες αρκετές ξένες επιχειρήσεις στην ΠΓΔΜ.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ξένες επενδύσεις δραστική μείωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ