Ηράκλειο: Την ανάδειξη του οικισμού Σοκαρά, ως μαρτυρικό χωριό, επιδιώκει ο δήμος Γόρτυνας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ηράκλειο: Την ανάδειξη του οικισμού Σοκαρά, ως μαρτυρικό χωριό, επιδιώκει ο δήμος Γόρτυνας

Ως μαρτυρικό χωριό, θα επιδιώξει να αναδείξει τον οικισμό Σοκαρά, ο δήμος Γόρτυνας και γι' αυτό τον λόγο αναμένεται να καταθέσει άμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικό φάκελο, με στοιχεία για τις δολοφονίες 27 κατοίκων του οικισμού από τους ναζί, ανήμερα της 17ης Αυγούστου 1944.

Ο φάκελος θα περιέχει, επίσης, στοιχεία για τις συνολικές καταστροφές που υπέστησαν οι κινητές και ακίνητες περιουσίες των κατοίκων του χωριού, από τους κατακτητές, το ίδιο διάστημα.

Το υλικό αυτό, ουσιαστικά είναι προϊόν πολύχρονης έρευνας του καθηγητή Σήφη Κοσόγλου και του δικηγόρου Γιώργου Καρτσωνάκη.

Η δημοτική αρχή θα θέσει την πρόταση για κατάθεση του αιτήματος προς τον υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ