ΛΔ Κονγκό: Οι αντάρτες δέχθηκαν να αποχωρήσουν από τη Γκόμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΛΔ Κονγκό: Οι αντάρτες δέχθηκαν να αποχωρήσουν από τη Γκόμα

Οι Κογκολέζοι αντάρτες της οργάνωσης Μ23, που μάχονται το στρατό της ΛΔ Κονγκό στην πλούσια σε ορυχεία επαρχία του Βορείου Κίβου, δέχθηκαν να αποσυρθούν από την πρωτεύουσα της επαρχίας, Γκόμα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός τους στην Καμπάλα, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα συμβεί αυτό.

Ερωτηθείς για το εάν πράγματι συνήφθη συμφωνία στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας με τη μεσολάβηση των χωρών της περιοχής των Μεγάλων Λιμνών, υπό την Ουγκάντα, για την αποχώρηση των ανταρτών από τη Γκόμα, ο συνταγματάρχης Αντουάν Μάνζι απάντησε: "Είναι αλήθεια".

"Μάς ζήτησαν να αποσυρθούμε από τη Γκόμα για ν' αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση", πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντας, Σαμ Κουτέζα, δήλωσε ότι οι αντάρτες, πρώην μέλη του στρατού της ΛΔ Κονγκό, που στασίασαν την άνοιξη, δέχθηκαν να εγκαταλείψουν τη Γκόμα, την οποία κατέλαβαν στις 20 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ούτε και ο Κουτέζα διευκρίνισε πότε θα γίνει η αποχώρηση.

Το Σάββατο, οι χώρες της περιοχής των Μεγάλων Λιμνών έδωσαν διορία 48 ωρών στους αντάρτες να εγκαταλείψουν τη Γκόμα. Παρά την εκπνοή της διορίας αυτής, οι αντάρτες, που ως τώρα ζητούσαν τη διεξαγωγή απευθείας διαπραγματεύσεων με τον πρόεδρο Καμπίλα πριν αποχωρήσουν από την πρωτεύουσα του Βορείου Κίβου, εξακολουθούσαν να βρίσκονται σήμερα το πρωί στη Γκόμα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αντάρτες αποχώρηση Κονγκό Γκόμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ