Αναποφάσιστος για το μέλλον των Αμερικανών στο Αφγανιστάν ο Ομπάμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αναποφάσιστος για το μέλλον των Αμερικανών στο Αφγανιστάν ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει ακόμη πόσοι Αμερικανοί στρατιώτες ενδέχεται να παραμείνουν στο Αφγανιστάν μετά το 2014 ή και το ρυθμό με τον οποίο θα αποχωρήσουν οι υπόλοιποι στο μεσοδιάστημα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είπε ότι ο πρόεδρος θα εξετάσει τις προτάσεις που του έχουν υποβληθεί για το θέμα αυτό τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

«Θα εξετάσει τις προτάσεις του Πενταγώνου και άλλων για το τι θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε με την αφγανική κυβέρνηση για μια μελλοντική παρουσία μας στο Αφγανιστάν» μετά το 2014, είπε ο Κάρνεϊ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η παρουσία αυτή θα είναι πολύ περιορισμένου σκοπού (...) και θα επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις αντιτρομοκρατίας και την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ