Ιορδανία: Χιλιάδες πολίτες απαίτησαν "να φύγει" ο βασιλιάς Αμπντάλα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιορδανία: Χιλιάδες πολίτες απαίτησαν "να φύγει" ο βασιλιάς Αμπντάλα

Περίπου 2.000 άνθρωποι ζήτησαν την απομάκρυνση από την εξουσία του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β' σε μια συγκέντρωση στο κέντρο του Αμάν σήμερα, στη συνέχεια --για τρίτη ημέρα-- των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Η διαδήλωση αυτή ερμηνεύεται ως σημαντική κλιμάκωση της οργής των πολιτών στο χασεμιτικό βασίλειο, το οποίο υποστηρίζει η Δύση.

«Πέσε Αμπντάλα, πέσε», φώναζαν διαδηλωτές, την ώρα που αστυνομικοί, ορισμένοι εξ αυτών με ειδικές στολές και εξοπλισμό καταστολής ταραχών, παρακολουθούσαν από απόσταση το πλήθος, κοντά στο τέμενος Χουσέινι.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν επίσης το σύνθημα «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» -- το σύνθημα που χαρακτήρισε τις εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, που συντάραξαν την Μέση Ανατολή και οδήγησαν στην ανατροπή των ηγετών της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Υεμένης.

«Ντροπή. Ντροπή. Οι τιμές αυξάνονται κι ο Αμπντάλα παίζει τζόγο», φώναζαν οι διαδηλωτές αναφερόμενοι στον 50χρονο μονάρχη ο οποίος κυβερνά από το 1999.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, κάλεσε το λαό να βγει στους δρόμους, αλλά ηγετικά στελέχη της παράταξης επέλεξαν να μην λάβουν μέρος στην πορεία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ