Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές

Δύο σπείρες αθίγγανων που κατηγορούνται για τη διάπραξη πλήθος διαρρήξεων και κλοπών, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, σε έφοδο που έγινε χθες σε οικισμό Ρομά στα Υψώματα Διαβατών συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δέκα.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση, για την οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ αυτών ένας υπήκοος πΓΔΜ, και αναζητούνται άλλα επτά, φέρεται ότι διέπραξε από τον Απρίλιο του 2011 έως τον περασμένο Ιανουάριο 16 διαρρήξεις σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις τής δυτικής Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας χρηματοκιβώτια με διάφορα χρηματικά ποσά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, χρυσαφικά, έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα

Για τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που είχε «ειδικότητα» σε διαρρήξεις σπιτιών, συνελήφθησαν τρία άτομα και αναζητούνται άλλα τρία. Οι δράστες κατηγορούνται ότι διέρρηξαν από τον περασμένο Ιούλιο έως τις αρχές Νοεμβρίου 24 σπίτια στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τής Βορείου Ελλάδος, από τα οποία άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Εξάλλου, οι δράστες τής δεύτερης σπείρας κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν έντεκα πινακίδες αυτοκινήτων, τις οποίες τοποθετούσαν σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν για να εξαφανίζονται. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο G3, μία καραμπίνα, πλήθος κοσμημάτων και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ