Εγκαινιάστηκε στο Κερατσίνι η νέα παραγωγική μονάδα της αλευροβιομηχανίας Μύλοι Λούλη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Εγκαινιάστηκε στο Κερατσίνι η νέα παραγωγική μονάδα της αλευροβιομηχανίας Μύλοι Λούλη

Τη θέση της στην ελληνική αγορά ενισχύει η εισηγμένη αλευροβιομηχανία Μύλοι Λούλη, η οποία εγκαινίασε χθες τον νέο αλευρόμυλο που κατασκευάστηκε στο κτίριο της εταιρείας, στο Κερατσίνι Αττικής καθώς και το νέο μουσείο άρτου που δημιούργησε η εταιρεία.

Τη μονάδα εγκαινίασαν ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου από τον πρόεδρο της Μύλοι Λούλη ΑΕ Νίκο Λούλη.

Όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της διοίκησης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η συγκεκριμένη επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ αυτοχρηματοδοτήθηκε πλήρως. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές του 2011 και τελείωσαν τον Σεπτέμβριο του 2012. Αφορούσε τον πλήρη κτιριακό, μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εκσυγχρονισμό του ιστορικού αυτού εργοστασίου.

Ο νέος μύλος περιλαμβάνει: σιλό δημητριακών αποθηκευτικής χωρητικότητας 20.000 τόνων, λιμενοβραχίονα μήκους 130 μέτρων και βάθους 11 μέτρων, λιμάνι με δυνατότητα φορτοεκφόρτωσης δημητριακών δυναμικότητας 150 τόνων/ώρα, γραμμή άλεσης σίτου δυναμικότητας 300 τόνων/24ωρο, σιλό τελικών προϊόντων αποθηκευτικής χωρητικότητας 3.000 τόνων και γραμμή παραγωγής Pellets 200 τόνων/24ωρο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, με τη συγκεκριμένη επένδυση η εταιρεία δημιουργεί έναν μύλο στην καρδιά της πρωτεύουσας με δυνατότητα απευθείας φορτοεκφόρτωσης των δημητριακών από το λιμάνι. Αποκτά έτσι τη δυνατότητα όχι μόνο να αναπτύξει περαιτέρω τις πωλήσεις της αλλά και να περιορίσει αισθητά το μεταφορικό και λειτουργικό της κόστος.

Παράλληλα, η εταιρεία Μύλοι Λούλη ΑΕ εγκαινίασε το πρότυπο Μουσείο Άρτου με τη μοναδική συλλογή 500 σφραγίδων πρόσφορου και αντικείμενα που καλύπτουν περίοδο 2.700 ετών.

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη ΑΕ διαθέτει δύο υπερσύγχρονες επιλιμένιες μονάδες παραγωγής αλεύρων στη Σούρπη Μαγνησίας (1000 τον/24ωρο) και στο Κερατσίνι Πειραιά (300 τον/24ωρο), κατέχοντας την 1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία. Για το 2012 η εταιρεία αναμένει κύκλο εργασιών 90 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 4,5 εκατ. ευρώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ