ΗΠΑ: Αμερικανός θανατοποινίτης εκτελέστηκε μεσούσης της εκλογικής βραδιάς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Αμερικανός θανατοποινίτης εκτελέστηκε μεσούσης της εκλογικής βραδιάς

Ένας Αμερικανός εκτελέστηκε χθες βράδυ στην Οκλαχόμα, στις νότιες ΗΠΑ, μεσούσης της εκλογικής βραδιάς και τα τελευταία λόγια του αφορούσαν τη μάχη στήθος με στήθος για το Λευκό Οίκο, στην οποία αναδείχτηκε τελικά νικητής ο Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές. Η δήλωση του θανάτου με θανατηφόρα ένεση του Γκάρι Τόμας Άλεν έγινε στις 18:10 τοπική ώρα (01:10 ώρα Ελλάδος σήμερα), σχεδόν μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες σε αυτή την πολιτεία.

"Ο Ομπάμα κέρδισε δύο από τις τρεις κομητείες της Οκλαχόμα", είχε δηλώσει ο θανατοποινίτης λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας που ακολουθείται για την εκτέλεση. "Θα είναι μια αμφίρροπη κούρσα", είχε σχολιάσει, σύμφωνα με δηλώσεις του, όπως τις ανέφερε ο εκπρόσωπος των σωφρονιστικών αρχών Τζέρι Μέισι.

Ο 56χρονος κατάδικος, η εκτέλεση του οποίου είχε αναβληθεί τρείς φορές, έδειξε ωστόσο ότι εξεπλάγη που η εκτέλεση θα πραγματοποιείτο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Γκάρι Άλεν είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία το 1986 της 24χρονης μητέρας των δύο μικρών παιδιών του, η οποία μόλις τον είχε εγκαταλείψει. Ο Άλεν είχε χάσει ένα μάτι του σε ανταλλαγή πυρών με έναν αξιωματικό της αστυνομίας που τον καταδίωκε για να τον συλλάβει μετά το φονικό.

Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει μάταια να απαλλαχθεί από την ποινική ευθύνη ο άνδρας αυτός που είχε νοσηλευτεί με ψυχολογικά προβλήματα και είχε βαρύ ιστορικό αλκοολισμού και χρήσης ναρκωτικών, σε πολλές προσφυγές τους ενώπιον της δικαιοσύνης. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και το τελευταίο αίτημα χθες Τρίτη.

Είναι ο πέμπτος κρατούμενος που εκτελείται φέτος στην Οκλαχόμα, την 36η πολιτεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο ενημέρωσης για τη θανατική ποινή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ