Βουλγαρία: Ομάδα αρχαιολόγων υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την αρχαιότερη προϊστορική πόλη στην Ευρώπη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Ομάδα αρχαιολόγων υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την αρχαιότερη προϊστορική πόλη στην Ευρώπη

Αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την αρχαιότερη προϊστορική πόλη στην Ευρώπη, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων, BTA, το οποίο επικαλείται το BBC.

Ο οχυρωμένος με τείχη οικισμός που ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές κοντά στη σύγχρονη πόλη Προβάντια, θεωρείται ότι ήταν ένα σημαντικό κέντρο παραγωγής και εμπορίας αλατιού.

Η ομάδα των Βούλγαρων αρχαιολόγων πιστεύει ότι στην πόλη που χρονολογείται μεταξύ του 4.700 και του 4.200 π.Χ. κατοικούσαν 350 άνθρωποι.

Οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι αν η ηλικία της πόλης επιβεβαιωθεί, αυτό θα σημαίνει ότι ήταν 1.500 χρόνια αρχαιότερη από τις πρώτες πόλεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Η ανασκαφική έρευνα στην περιοχή ξεκίνησε το 2005 και μεταξύ άλλων έφερε στο φως τα ερείπια διώροφων σπιτιών, τμήματα πύλης, δομές οχυρού και μία μικρή νεκρόπολη.

«Δεν μιλάμε για μία πόλη, όπως οι πόλεις- κράτη της αρχαίας Ελλάδας, όπως την αρχαία Ρώμη, ή τους μεσαιωνικούς οικισμούς, αλλά αυτό στο οποίο συμφωνούν οι αρχαιολόγοι είναι ότι πρόκειται για μία πόλη της πέμπτης χιλιετίας π.Χ.» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ο Βασίλ Νικόλοφ ερευνητής του Βουλγαρικού Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ