Δεκτές έγιναν από την ΕΕ οι προτάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση των κτηνοτρόφων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Δεκτές έγιναν από την ΕΕ οι προτάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση των κτηνοτρόφων

«Ανοίγει ο δρόμος» για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων, που διέρχονται μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο με έντονο πρόβλημα ρευστότητας, μετά το πράσινο φως που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις προτάσεις που είχε υποβάλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, τόσο στο 'Ατυπο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας- Αλιείας της ΕΕ στην Κύπρο, όσο και στο τακτικό Συμβούλιο των υπουργών, στις 24 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ντάτσιαν Τσιόλος (Dacian Cioloş) προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει την οικονομική υποστήριξη των αγροτών από διάφορα μέτρα τη στιγμή αυτή, όσο και τη μακροπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος του μεγάλου κόστους εισαγόμενων πρωτεϊνούχων ζωοτροφών, όπως της σόγιας.

Προς τούτο θα υιοθετήσει την υποστήριξη των ψυχανθών φυτών τόσο στον τόπο μας, αλλά και σε όλα τα κράτη - μέλη, που αυτή τη στιγμή επίσης έχουν πρόβλημα ζωοτροφών.

Υπενθυμίζεται πως πέρα από την υποστήριξη της καλλιέργειας των ψυχανθών, ο κ.Τσαυτάρης, είχε ζητήσει και την προβλεπόμενη δυνατότητα εφαρμογής του επιτρεπόμενου προγράμματος κρατικών ενισχύσεων «de minimis».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ