Ιράν: Η Τεχεράνη προβλέπει διάλογο προσεχώς ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Η Τεχεράνη προβλέπει διάλογο προσεχώς ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση

'Ενας "εθνικός διάλογος" με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στη συριακή κρίση πλευρών είναι πιθανό ν΄αρχίσει "σύντομα" στην Τεχεράνη ή σε κάποια άλλη χώρα της περιοχής, σύμφωνα με ανώτερο ιρανό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλούνται σήμερα τα ιρανικά ΜΜΕ.

"Θα υπάρξει σύντομα εθνικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων της αντιπολίτευσης και αντιπροσώπων της εξουσίας σε κάποια από τις χώρες της περιοχής ή πιθανώς στο Ιράν", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, τον οποίο επικαλέσθηκε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Ο Αμπντολαχιάν, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, δε διευκρίνισε ποιές οργανώσεις της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε έναν τέτοιο "εθνικό διάλογο".

Ο ιρανός αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι "ορισμένες οργανώσεις της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν" και πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη "προσπαθεί πάντα να τους πείσει".

Η ένοπλη συριακή αντιπολίτευση απορρίπτει κάθε ανάμιξη του Ιράν στην αναζήτηση λύσης στη συριακή κρίση, λόγω της υποστήριξής της προς το καθεστώς 'Ασαντ.

Το Ιράν, το οποίο θέλει να επιβάλει τη θέση του στις διεθνείς συνομιλίες για τη Συρία παρά τα εμπόδια που προβάλλουν δυτικές και αραβικές χώρες, έχει επανειλημμένα τονίσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι είναι σε επαφή με οργανώσεις της αντιπολίτευσης τις οποίες δεν έχει ποτέ κατονομάσει.

Το Ιράν έχει την υποστήριξη της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίες επικρίνουν τις δυτικές και αραβικές χώρες που θέτουν ως προϋπόθεση για την επίλυση της συριακής κρίσης την αποχώρηση του 'Ασαντ από την εξουσία και τάσσονται υπέρ ενός διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

"Η Τεχεράνη και η Μόσχα υποστηρίζουν το συριακό λαό και τις μεταρρυθμίσεις του προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ", τόνισε ο Αμπντολαχιάν κατά τη συνάντησή του με τον Μπογκντάνοφ, ο οποίος έγινε δεκτός και από τον υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ